Vuonna 2010: Valtakunnallinen IKH-ketju tuli Somerolle

0
Kimmo Mansner on laittanut hyllyjä järjestykseen IKH-nimen alle.

Somero-lehti 16.11.2010

Teksti ja kuva Sauli Kaipainen

– Kone-K Mansner on ensimmäisten joukossa mukana uudessa IKH-ketjussa, toteaa Palman alueella toimiva kauppias ja yrittäjä Kimmo Mansner.
Järjestely selkiyttää aikaisempaa käytäntöä, jolloin Mansner oli mukana kahdella logolla. Ennen liikkeen työkalulinja toimi Työkaluässä-nimikkeen alla ja traktorilinja oli nimeltään Longlife. Kimmo Mansner toteaa, että IKH on niitä huomattavasti tunnetumpi, ja muualta tulevat asiakkaatkin löytävät tutun tuotemerkin helpommin.
– Meillä on ollut yhteistyökumppanina sama päämies ja maahantuoja, eli Isojoen Konehalli Oy heti alusta, vuodesta 2005 asti. Tästä lähtien pystymme keskittymään laajasti IKH:n ketjulogon alle, ja silti pelaamme edelleen samojen tuotteiden kanssa kuin ennenkin.
Liikkeen valikoimat on keskitetty niihin tuotteisiin, mistä Somerolla on eniten kysyntää ja tarvetta.
– Meidän asiakkaillemme ykkösinä täällä Somerolla ovat traktoreiden varaosat ja tarvikkeet sekä maatalouskoneiden kulutusosat. Työkalujen ja hydrauliikan osuudet ovat nousussa, ja uutuutena ovat tulleet urakointitarvikkeet. Akut ja voiteluaineet täydentävät tarjontaa omalta osaltaan, Mansner selvittää.
Isojoen Konehalli Oy on laajentanut tuotteiden tarjontaa.
– Esimerkiksi silloin kun aloitin, traktorien varaosia oli tarjolla noin 800 malliin, ja nyt niitä on yli 2000:een.
Mansner toteaa, että liikkeen valikoimat ovat laajentuneet perinteisten rautakauppa- ja varaosaliikkeiden puolelle.
– Meillä varaosapuolta kehitetään monipuolisemmaksi. Työkaluissa voimme tarjota erikseen harrastaja- ja ammattilaatua, jokaiselle tarpeen mukaan.
– Kilpailijamme ovat IKH-ketjuun verrattuna enemmänkin yhden osa-alueen toimijoita. Esimerkiksi IKH:n nettisivuilta löytyy suoraan 50 000 tuotetta. Monet asiakkaista tulevatkin tänne valmiin listan kanssa, jossa tilattavat tavarat on merkitty suoraan varastokoodeilla.
Kokemusta on kertynyt.
– Minulla ja Ryhtän Pekalla on yhteensä yli 60 vuotta varaosapuolen kokemusta.
Kimmo Mansner kaipaa vain, että teollisuuden osuus voisi kasvaa asiakaskunnassa.
– Teollisuusasiakkaita olemme lähteneet hakemaan laajemmalta alueelta. Somerolaisille olisi elintärkeää saada paikkakunnalle teollisuutta. Teollisuuden myötä joko tulee tai lähtee niin paljon muitakin palveluita.