Arkkihiippakunnan seuraava piispa on nainen

0
Turun arkkihiippakunnan seuraava piispa on Mari Leppänen.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaani, TM, FM Mari Leppänen (s. 1978) valittiin Turun arkkihiippakunnan seuraavaksi piispaksi.
Leppänen sai toisella vaalikierroksella 53,8 prosenttia annetuista äänistä. Äänet jakautuivat seuraavasti: Mari Leppänen sai yhteensä 565 ääntä ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra, TM, rovasti Jouni Lehikoinen 468 ääntä.
Vaalin äänestysprosentti oli 87,9. Hylättyjä ääniä oli 17. Vaalin äänestäjämäärä oli toisella kierroksella 1 194. Äänioikeutettuja ovat kaikki arkkihiippakunnan papit ja lehtorit sekä heidän lukumääräänsä vastaava määrä maallikkovalitsijoita.
Mari Leppänen vihittiin papiksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa.
Mari Leppänen aloittaa tehtävässään 1.2.2021. Hänet vihitään virkaan Turun tuomiokirkossa 7.2.2021.
Turun arkkihiippakuntaan kuuluu 51 seurakuntaa, jotka muodostavat 5 rovastikuntaa. Jokaista rovastikuntaa johtaa lääninrovasti.
Somero kuuluu Paimion rovastikuntaan, jonka lääninrovasti on Liedon seurakunnan kirkkoherra Risto Leppänen.