Hyvästit vanhalle

0

On hyvästijättöjen aika. Vanhaa vuotta on jäljellä enää vaivaiset kaksi päivää. Koittaa uusi ajanjakso. Uusi tulevaisuus.

Vanha ja raihnainen jää taakse. Tänä vuonna se oli tosi raihnainen. Maailmassa on kuollut koronapandemiaan lähes 1,8 miljoonaa ihmistä. Sekin on vain eräs virallinen tieto. Todellisuudessa luku on suurempi. Läheskään kaikkia kuolleita ei testattu. Suuressa osassa maailmaa siihen ei ollut edes resursseja. Ei tiedetä, ketkä kaikki kuolivat koronaan.

Varsin lähelle totuutta päästään luultavasti jo alkuvuoden aikana. Voidaan verrata maittain pitkän ajanjakson, esimerkiksi 10 vuoden kuolintilastoja tämän vuoden tilastoihin. Kuolinluvut tulevat olemaan isompia. Päästään lähemmäs totuutta.

Tämän kirjoituksen ei ole tarkoitus olla masentava eikä negatiivinen. Sävystään huolimatta on odotettavissa, että käänne parempaan tulee rokotuksien kautta.

Olkoon vuosi 2021 kertakaikkinen hyvään maailmaan palautumisen vuosi!