Hyvinvoinnin rastipolku Akustinpuistossa

0
Valotolppiin on kiinnitetty rasteja, joissa on tehtäviä, joita suorittaa. Esimerkiksi tässä puu on Sirkka Raikkosen apuna punnerruksessa.

Someron Sydänyhdistys on Varsinais-Suomen Sydänpiirin avituksella pystyttänyt Hyvinvointia luonnossa -rastipolun Akustinpuistoon Kirkkojärven rannalle.

Rastien startti ja maali on leikkipuiston läheisyydessä.

– Kierrä reitti ja pysähdy rasteilla. Tee kaikessa rauhassa liikunnallisia tehtäviä, ihastele rantamaisemaa ja nauti luonnosta. Rauhoitu kiireen keskellä, houkuttelee Someron Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Raikkonen polulle.

Noin kilometrin lenkin voi reippailla yksin, kaverin kanssa tai vaikka koko perheen kera. Rastien ohjeita voi hyödyntää muuallakin luonnossa liikkuessaan. Ohjeita on esimerkiksi venyttelyyn, vetreytykseen, rauhoittumiseen ja havainnoimiseen.

raikkonen kertoo, että koronan vuoksi moni sydänyhdistyksen suunnittelema reippailu, neuvonta, tapahtuma ja retket on pitänyt jättää tuonnemmaksi, kuten esimerkiksi teatterimatkat, lapsiperheiden bussimatka Iso-Valkeelle, sydäniskurikurssi yläkoululaisille, verenpaineenmittaustempaukset apteekissa ja Sydänmerkki-tuotteiden neuvonta kaupassa.

Maanantain vesijumppa on sentään jatkunut.

– Olemme järjestäneet syksyn ajan kaikille somerolaisille maksutonta vesijumppaa. Jumppa jatkuu maanantaisin 7.12. asti.

Luontolenkki on valaistu. Reitillä on seitsemän rastia, jotka on kiinnitetty valotolppiin, jotta tehtäviä voi nähdä iltasellakin.

– Polulla pystyy pitämään turvavälit; luontoon mahtuu väkeä eikä ole tungosta. Samalla tulee vähän käytetty Akustinpuisto tutuksi somerolaisille, toteaa Sirkka Raikkonen.

Rastit ovat kierrettävissä 11.12 asti. Sen jälkeen ohjelaput poistetaan pylväistä.

Rastit kierrettyään osallistumisensa voi merkkauttaa tekstiviestillä tai sähköpostilla. Samalla osallistuu keittokirjan ja istuinalustan arvontaan. Yhteystiedot ovat reitin loppurastilla.

Vastaavanlaisia rasteja sydänyhdistykset ovat järjestäneet pitkin Varsinais-Suomen Sydänpiirin kuntia.