Jouluvalot syttyvät palamaan 24/7– Paljon toivottua valoa pimeän keskelle

0
Itse joulupukki ehti joulunaluskiireiltään 27.11. Somerolle asentamaan jouluvaloja Joensuuntien ylle.

Vuodesta toiseen yksi ja sama aihe toistuu Somero-lehden tekstareissa. Niin kuin tänäkin vuonna. Kaupunkilaisten toive on, että Joensuuntien valot saataisiin palamaan myös silloin, kun ihmiset ovat liikkeellä.

Valtuustossa asian nosti maanantaina esille Mirja Rouhiainen (kesk.). Hän toivoi jouluvalojen palavan myös päivällä Nuutinpäivään 13.1. asti. Riitta Lehtinen (sd.) vastasi Rouhiaiselle sen haasteelliseksi toteuttaa, koska valot on kytketty samaan ohjaukseen katuvalojen kanssa.

Heti seuraavana iltana tiistaina asia nousi esille teknisen lautakunnan ylimääräisissä asioissa. Päätös oli, että valot syttyvät ensi maanantaina 21.12. ja palavat loppiaiseen 6.1. asti.

– Valot palavat nyt samaan aikaan katulamppujen kanssa. Ensi vuonna siihen on tarkoitus saada muutos, että joulu- ja katuvalot saadaan ohjattua palamaan kumpikin erikseen, tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo.

Maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavolan mukaan kaikki keskustan katuvalot eivät silti syty samaan aikaan jouluvalojen kanssa. Vain Joensuuntien ja Hämeentien valot.

– Näin mennään tänä vuonna. Ensi vuonna tutkitaan, miten lamput muutetaan palamaan erikseen. Valot toimivat 3-vaihevirralla. Yritämme laittaa jouluvalot yhdelle vaiheelle, jolloin katuvalojen pitäisi palaa kahdellakin vaiheella. Virrankulutukset ovat pienentyneet, kun lamput ovat ledipolttimoita, Rinta-Paavola toteaa.