Kaupunki kartoittaa, onko Somerolla hoiva-alasta kiinnostuneita ensi vuonna

0

Someron kaupunki kartoittaa nyt alustavasti Joustava koulutusmallit -hankkeeseen liittyen kiinnostusta osallistua Salon ammattiopiston monimuotoiseen Somerolla toteutettavaan koulutukseen alkaen ensi keväänä tai vaihtoehtoisesti ensi syksynä, tutkinnosta riippuen.

Kyllä vai ei -kysely löytyy kaupungin verkkosivuilta.

– Etsimme opiskelijoita, jotka olisivat kiinnostuneita lähihoitaja- tai hoiva-avustajaopintojen suorittamisesta. On myös mahdollista ilmoittautua vain hoiva-avustajan tutkintoon ja myöhemmin vaihtaa lähihoitajaopintoihin, sanoo kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino .

– Tarkoitus on aloittaa opinnot Somerolla maaliskuussa 2021 hoiva-avustajan opinnoilla ja jatkaa halukkaitten osalta opintoja siten, että kokonaisuus sisältää myös lähihoitajatutkinnon kaikki osa-alueet.

Opinnot suoritetaan monimuotoisesti siten, että myös lähipäivät pidetään Somerolla myöhemmin varmistuvassa paikassa.

– Tarkoitus on, että työelämä on vahvasti mukana opinnoissa ja että Someron kaupungin toimipisteitä hyödynnetään tarpeen mukaan ja olosuhteiden sallimissa puitteissa.