Keinonurmia tarvitaan lajin ja pelaajien kehityksenkin takia

0

Valtuutettu Iivonen toi esille valtuuston kokouksessa nurmikentän olevan painonsa arvoinen kultaa. Toki nurmikenttä on paras alusta jalkapallon pelaamiselle. Mutta toteamalla keinonurmen olevan saastetta, on se todella voimakas kannanotto.
Kun otetaan huomioon tämän saastekentäksi kutsutun käyttöaika, niin se on noin 5 kuukautta pidempi kuin nurmikentän.
En vertaa tätä mihinkään arvometalliin. Totean vain, että keinonurmen paljon pidempi käyttöaika vuodessa luo nuorille valtavan paljon lisää harjoitus- ja liikunta-aikaa. Pidän sitä aivan ensiarvoisen tärkeänä. Suomen oloissa keinonurmien olemassaolo on pelaajien ja lajin kehityksen kannalta erittäin tärkeää.
Eikä nurmikenttäkään ilman lannoitteita menesty.

Ismo Valve
Someron Voimanjalkapallojaoston entinen puheenjohtaja