Keräykseen tuli huikeat 932 joulukorttia

0
Maili Ruohonen ilahtui joulukortista. Marjukka Lamppu kotihoidosta toi sen hänelle. Kortin olivat tehneet oppilaat Pitkäjärven koulusta.

Valtakunnallinen Joulupostia ikäihmisille -kampanja onnistui Somerolla yli odotusten.

– Saimme huikeat 932 joulukorttia, kun tavoite oli 600. Olin iloisesti yllättynyt, että kortteja oli niin paljon. Se tarkoittaa, että kaikki Someron kaupungin vanhuspalvelujen piirissä olevat asiakkaat tulevat saamaan joulupostia, iloitsee kaupungin hallintojohtaja Hanna Saarni.

Hänestä se on osoitus somerolaisesta yhteisöllisyydestä, osittain korona-aikakin vaikuttaa.

– Erityisesti tänä aikana pitää keksiä jotain kivaa.

Toimeen tarttuivat eri tahot. Kortteja väsäsivät yksityiset henkilöt, mutta niitä askarreltiin ja maalailtiin esimerkiksi kouluilla, Somero-opiston ryhmissä, lasten kuvataidekoulussa, toimintakeskuksessa ja kaupungintalolla.

– Upeita kortteja, kuin taideteoksia ovat jotkut tehneet, kiitteli Saarni.

Opiston suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen oli kertonut lasten olleen innoissaan, kun kuulivat, mihin tarkoitukseen kortit menevät.

Kampanjan kortteja on jo jaettu ja jaetaan somerolaisille ikäihmisille, asuivat he sitten omassa kotonaan, hoivakodeissa tai osastoilla. Niitä viedään kädestä käteen muun muassa ateriakuljetusten mukana ja kotihoidon työntekijöiden kautta. Niitä jaetaan myös omaishoitajille.

Kotihoidon esimies Mari Paasikivi sanoo, ettei pidä olla kärsimätön.

– Kortit pyritään saamaan perille mahdollisimman pian, mutta voi olla että jokunen jää joulupäivien jälkeenkin.

Turuntien rivitalossa yksin asuvalle Maili Ruohoselle kortin vei Marjukka Lamppu Someron kotihoidosta.

– Kiitos vaan. Korttiin on liimattu punaisia sydämiä. Siinä lukee: Hyvää joulua Sinulle. Toivottaa Pitkäjärven koulu, Siskot ja Simot. Hyvä, että ei ole sen tarkemmin nimeä, etten jää kiitollisuudenvelkaan, tuumasi Ruohonen kortin saatuaan.

Hän ei tänä vuonna lähettänyt joulukortteja, vaan ajatteli soitella tutuille joulutervehdykset ja jutella hetken heidän kanssaan.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan järjestää luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot yhteistyökumppaneineen, joita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Suojelijana on presidentti Sauli Niinistö.