Kirkossa hiljaista

0
Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus on nähtävissä seurakunnan sivuilla.

Teksti Tarja Kauppinen

Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus toimitettiin Someron kirkossa alle kymmenen henkilön voimin. Paikalla olivat vain kirkkoherra Jaakko Knuutila , kanttori Olli Salomäenpää , suntio Jaana Frankberg , kaupunginjohtaja Sami Suikkanen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tero Pirttilä sekä kolme partiolippukunta Marjatat ja Mikonpojat jäsentä.
Saarnassaan Knuutila muistutti historian tapahtumista, joissa Jumala on ollut läsnä ja auttanut ihmisiä, kuten talvi- ja jatkosodan vaikeina aikoina, jolloin kansakunta joutui taistelemaan monin kerroin ylivoimaista vihollista vastaan.
– Ilman vaivannäköä ja uhrauksia se ei kuitenkaan olisi onnistunut. Monet menettivät henkensä, mutta silti Jumala auttoi maatamme ja kansaamme toipumaan. Jumalaa ei voi nähdä, mutta Jumala on kaikesta toivottomuudesta huolimatta siellä, missä toivoa ei näytä olevan. Jumala on todellisuutta menneisyyden jälkeenkin, hän on todellisuutta nykyisin ja tulevaisuudessa.
– Myös tänä päivänä, tässä pirstaloituvassa maailmassa, jossa kristillinen kokonaisnäkemys uhkaa muuttua maallistumisen myötä, tarvitaan toisista välittämistä, huolenpitoa, rukouksia ja kristillisen näkemyksen siirtämistä eteenpäin lapsillemme, tulevaisuuden aikuisille, jotta maamme selviää tänään ja tulevaisuudessa, hän painotti.
Jumalanpalveluksen jälkeen seppelpartio lähti matkaan kohti sankarihautausmaata laskeakseen kunnianosoituksena seppeleensä.