Koko Kiiruun koulu etäopetukseenkoronatartunnan vuoksi

0

Somerolla yhteensä kolme uutta koronatartuntaa

Somerolla todettiin torstaina 3.12. yksi ja lauantaina 5.12. kaksi uutta koronatartuntaa.

Myös Kiiruun koulussa on todettu koronatartunta, ja koronavirukselle altistuneiden joukossa on oppilaita ja henkilökuntaan kuuluvia.

– Tämä koskee nyt laajaa joukkoa oppilaiden perheitä ja koulun henkilökuntaa Somerolla. Kyseessä ei ole yhden eikä kahdenkaan luokan sisäinen asia, vaan isompi, perusturvajohtaja Marjaana Sorokin toteaa.

– Oireisena pitää erityisesti välttää turhaa liikkumista muiden ihmisten keskuudessa siihen asti, kunnes testitulos on paljastunut negatiiviseksi. Viikonloppuna on tehty iso työ altistumisten kartoittamisessa ja seuranta on olemassa, Sorokin sanoo.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat ottaneet Somerolla henkilökohtaisesti yhteyttä altistuneisiin. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, terveydenhuoltoviranomainen on arvioinut, että altistumista ei ole tapahtunut. Altistuneet ovat saaneet viranomaisohjeet karanteenista.

Koko Kiiruun koulu on siirretty etäopetukseen 7.12.–11.12. Etäopetuksen jatkon tarvetta arvioidaan viikon aikana. Huoltajia on tiedotettu asiasta Wilma-viestillä.

Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksen osalta tarkempaa tietoa.

Someron kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti Kiiruun koulun tilannetta. Kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.

Somerolla on keväästä lähtien todettu yhteensä 12 koronatartuntaa.

Syksyn aikana Somerolla on todettu yhteensä 7 uutta koronatartuntaa, keväällä tartuntoja todettiin 5.

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui puheenjohtajan, aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla koordinoidakseen koronatilannetta alueella. Pandemiasta vapaita seutuja ei tällä hetkellä ole. Länsi- ja Sisä-Suomen kaikki sairaanhoitopiirit ovat kiihtymisvaiheessa, josta ne pyritään nyt painamaan takaisin alas vähintään pandemian perustasolle.

Toimikunta muistuttaa, että jokaisen on huolehdittava, että tekee välttämättömät asioinnit ja ostosmatkat kauppakeskuksiin vastuullisesti ja käyttää kasvomaskia ohjeiden mukaisesti.

– Kaikki isommat yleisötapahtumat on kielletty. Tarve on, että ihan kaikkia kontakteja tulisi välttää, Pukkinen muistuttaa.

– Nyt on todella syytä välttää liikkumista ja tapaamisia. Kaikki turhat kontaktit pois, tähdentää ylijohtaja Marko Pukkinen.