Koronapalvelujen tiedot yhteen pakettiin

0

Valtuutettu Riitta Lehtinen (sd.) esittää, että kaupunki kokoaa koronasta ja siihen liittyvistä eri palveluista yhteisen sivuston, josta apua tarvitseva löytää helposti etsimänsä tahon. Tällaisia sivustolle kerättäviä palveluja ovat esimerkiksi ruoka-, siivous- ja kodinhoitoavut, neuvonta talousasioissa ja keskustelumahdollisuus mieltä askarruttavissa asioissa.

Lehtinen sanoo, että tarvitaan apua yksinäisyyteen, arjessa jaksamiseen, mielenterveys- ja päihdeongelmiin sekä koronasta johtuviin sosiaalisiin ja taloudellisiin ongelmiin.

Aloitteessa todetaan, että THL:n sivuilta löytyy runsaasti esimerkkejä siitä, miten kuntien hyvinvointia ja terveyttä on edistetty poikkeusoloissa. Monessa kunnassa on otettu käyttöön kunnan tarjoama ja hyvinvointiyhtymän koordinoima laaja korona-ajan apupaketti. Osa palveluista tarjotaan kunnan omana apuna tai yhteistyössä eri tahojen, kuten seurakunnan kanssa.

Riitta Lehtinen esitti toimenpidealoitteen koronapaketista kaupunginvaltuuston maanantaisessa kokouksessa.