Koronatartunnoissa meneillään suvantovaihe

0

Koronatartuntojen kokonaismäärä Somerolla oli tänään maanantaina 21.12. edelleen sama 25 kappaletta, kuin oli myös viime viikolla. Lukema on kirjattu 15.12. eli menossa oli nyt kuudes päivä ilman uusia tartuntoja.

Varsinais-Suomella on ”kunnia” johtaa sairaanhoitopiirien tilastoja koko Suomen osalta. Koronatartuntojen esiintyvyys on 180,4 tapausta per 100 000 asukasta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on jäänyt kakkoseksi oman maakuntamme jälkeen. Siellä esiintyvyys on 165,9.

Varsinais-Suomessa tartuntojen esiintyvyys on kasvavamassa, HUS:n alueella laskemassa. Kolmen kärjessä on vielä Etelä-Savo, esiintyvyys 151,5. Kaikissa muissa sairaanhoitopiireissä esiintyvyydet jäävät reilusti alle 100:n.

Somerolla tartuntojen laskennallinen esiintyvyys on asukasluvun pienuudesta ja tartuntamäärien näennäisestä vähäisyydestä huolimatta samaa tasoa koko Varsinais-Suomen alueen kanssa. Someron esiintyvyysluku oli eilen 184, eli se on hienoisesti jopa koko Varsinais-Suomen luvun yläpuolella.

Maakunnan kärjessä tarpoo asukasmäärältään suurin Turku, kaikkiaan 1 746 tartuntaa keväästä lähtien.

Naapurikunnissa tilanteet vaihtelevat suuresti. Salossa tartuntojen yhteismäärä oli eilisen tiedon mukaan 225, Lohjalla 116, Loimaalla 62, Somerolla 25, Forssassa 24, Tammelassa 10, Jokioisilla 8 ja Koskella 7.

Epidemia.fi -sivuston mukaan jatkotartuntojen riski on Somerolla koholla, mutta tartuntaketjujen selvitys on vielä mahdollista. Esimerkiksi Salossa uusia tartuntoja ilmenee varmasti ja tehohoidon tarve on mahdollinen.

Koronaan on sairastunut Suomessa yhteensä 33 162 ihmistä. Kuolleita on tähän mennessä 489.