Koronavilkut käyttöön

0
kuva Riitta Salmi/TS

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myönsi Koronavilkulle tietoturvamerkin.
Tietoturvamerkki takaa kuluttajalle, että laitteen tai sovelluksen tietoturvan perusominaisuudet ovat kunnossa. Traficom myöntää merkin vaatimukset läpäisseille verkkosovelluksille ja verkkoon liitetyille älylaitteille.
Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saa tiedon, jos on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos tartunta todetaan, siitä voi ilmoittaa sovelluksella nimettömästi.
THL lupaa, että yksityisyys on vahvasti suojattu, mitä juuri myönnetty tietoturvamerkkikin todistaa.
Koronavilkun lataaminen älypuhelimeen on helppoa sovelluskaupasta.
Erilaiset älykodit yleistyvät. Kuluttajat käyttävät yhä enemmän verkkosovelluksia ja liittävät verkkoon laitteita, joiden välittämää tietoa käytetään erilaisissa palveluissa. Tietojen väärinkäytöltä, laitteiden haltuunotoilta tai tietovuodoilta vältytään, kun sovellusten sekä kodin verkkoon liitettyjen laitteiden kuten älytelevisioiden, reitittimien ja kodinkoneiden tietoturva on kunnossa.