Lasten ja nuorten puhelin sekä chat vastaavat joululomalla päivittäin

0
kuva Ari-Matti Ruuska/TS

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin on avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös koulujen joululoman aikana. Puhelimessa ja chatissa voi keskustella loma-aikaan päivittäin kello 14–17. Palveluun voi ottaa yhteyttä jutellakseen ihan mistä tahansa aiheesta.

Monissa perheissä kriisit ja pahimmat huolet kulminoituvat usein vasta aattoiltana tai jouluaaton jälkeen pitkien pyhien aikana. Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat auki aaton lisäksi kaikkina pyhäpäivinä. Palveluun voi soittaa ihan vain jutellakseen siitä, miten joulu on sujunut tai purkaakseen isompia huolia.

– Koulujen useamman viikon joululoma voi kiristää tunnelmaa kotona, jos taustalla on huolia jo pidemmältä ajalta. Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa voi jutella ihan mistä vaan myös loman aikana, isoista tai pienistä asioista, sanoo auttavien puhelinten suunnittelija Heidi Holappa.

Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat avoinna 23.12.2020–3.1.2021 joka päivä kello 14–17. Palveluun voi ottaa yhtyettä nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta. MLL:n kouluttamat päivystäjät keskustelevat jokaisen soittajan kanssa niin pitkään kuin tämä haluaa. Puhelinnumero on 116 111 ja chat löytyy osoitteesta nuortennetti.fi/lasten-ja-nuorten-chat/

Vanhempainpuhelin jää joulutauolle
MLL:n Vanhempainpuhelin ja chat ovat joulutauolla 23.12.2020–10.1.2021. Viimeinen päivystys ennen taukoa on tiistaina 22. joulukuuta, jolloin numerossa 0800 92277 vastataan kello 10–13 sekä kello 17–20. Tauon aikana voi kirjoittaa nettikirjeen, johon vastataan tammikuussa.

Nuorille suunnatut Sekasin-chat ja Sekasin Gaming auki normaalisti myös juhlapyhinä

Nuorille suunnattu Sekasin-chat päivystää ma-pe klo 9-24 ja la-su klo 15-24 läpi joulun. Discordissa toimivan verkkoyhteisö Sekasin Gamingin puhe- ja tekstikanavilla voi keskustella muiden nuorten kanssa vuorokauden ympäri. Keskustelun turvallisuus varmistetaan 24/7-moderoinnilla.

”Monelle nuorelle joulun pyhät voivat olla raskasta ja yksinäistä aikaa. Omien tunteiden ja ajatusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin joulunakaan. Jos on hiemankin olo, että nyt haluaisi jutella jonkun kanssa, yhteyttä kannattaa ottaa”, rohkaisee Verkkokriisityön päällikkö Satu Sutelainen.