Lorska U16 pojat kevään ykkösdivisioonan karsinnoissa

0

Arska-Basketin U16-pojat ovat tällä kaudella jälleen yhdistäneet voimansa LoKoKon kanssa ja osallistuneet aluesarjaan jo perinteiseksi muodostuneella Lorska- yhteistyöjoukkueella.
– Syksyn pelit ovat olleet alueellisia ja toimineet samalla alkukarsintana kevään ykkösdivisioonaan. Lorska jäi tässä karsinnassa nipin napin juuri karsintaviivan alalpuolelle ja pelaa siis keväällä alueellista II-divisioonaa. Toki alati muuttuva koronatilanne saattaa tehdä vielä muutoksia näihin kevään sarjoihin, aprikoi valmentaja Jussi Varjus .
– Pääsy ykkösdivisioonaankaan ei ollut kaukana, sillä kotimatsi Lietoa vastaan hävittiin harmittavasti kolmella pisteellä, ja peliä johdettiin aina viimeiseen peliminuuttiin asti. Karsintaviivan tuntumassa oli muutenkin tungosta, kun joukkueiden pelit menivät sopivasti ristiin. Lorskan saldo syksyn peleistä oli 3 voittoa ja 4 tappiota.
– Lorskan yhteisharjoitusten määrä on selvästi pienempi kuin muilla sarjan joukkueilla ja peleihin mennäänkin hakemaan osittain ihan vaan harjoitusta. Lisäksi, koko Lorskan U16- sarjaa pelaava joukkue on vasta 15-vuotiaita ja pelaa siis samaa sarjaa vielä ensikin vuonna, Varjus kertoo.
– Pojat ovat pelanneet kuitenkin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Välillä pelaajien kokoero vaan on ollut liian suurta, kun vastassa on ollut myös yli-ikäisluvallakin pelanneita 17-vuotiaita vastustajia. Mutta, positiivisena huomioina pitää poikien pelissä nostaa puolustuspään aktiivisuus, joka on mennyt aimo harppauksia eteenpäin viime kaudesta. Vielä kun saadaan hyökkäykset vastaavasti taas rauhoitettua, niin hyvää on luvassa, valmentaja uskoo.

Lorskan pistemiehet syyskaudelta: Niilo Koivisto 65 pistettä, Samu Kivinen 49, Matias Lamppu 41, Oliver Härkönen 25, Nikolai Varjus 92, Johannes Kulmala 35, Frans Forsell 63, Joona Salonen 4, Lauri Korkeakangas 65 ja Vilho Välttilä 70.