Makeaa ja kitkerää

0
SoVo (kuvassa ilakoivat Arber Istrefi, Mergim Bushi ja Gezim Voca) on lisännyt johtoaan ja liigan kärkijoukkueen vaihtopenkkiläiset ovat ihmeissään.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen
Kahden liigaottelun viikonloppu, eli viimeiset sarjan joulutaukoa edeltäneet pelit, tuotti Someron Voima Futsalin miehistölle sekä riemun- että murheenhetkiä.
Lauantai oli somerolaisjoukkueelle ilon päivä, kun Futsal-Liigan kärkijoukkue FC Kemi kohtasi Somerolla parempansa maalein 6–4 (4–2).
Vuorokautta myöhemmin ilmeet somerolaisleirissä vaihtuivat paljon synkemmiksi, kun melko turvalliselta vaikuttanut johtoasema vaihtui Valkeakoskella tappioksi. Myös tässä Mad Maxin isännöimässä kamppailussa kotijoukkue kirjattiin voittajaksi maalein 6–4 (2–3).

SoVo pommitti Tomicin vaihtoon
Lauantain kotipeliinsä SoVo sai miltei käsittämättömän hienon startin: Avausmaali sarjajohtajan verkkoon heti toisen peliminuutin aluksi ja kun ottelua oli pelattu vasta 3 minuuttia ja 25 sekuntia, monitoimitalon tulostaululla komeilivat kotijoukkueen 4–0 johtonumerot!
SoVo hyödynsi alkuhetkillä pari asiaa mestarillisesti. Ensinnäkin, FC Kemillä oli takanaan viikkojen pelitauko, jonka jäljiltä vieraat olivat kirjaimellisesti ”aivan pallo hukassa”.
Toisekseen, vierasjoukkueen alkukaudella kovasti kehuja kerännyt maalivahti Slobodan Tomic oli aivan poissa tolaltaan. Neljännen takaiskun jälkeen mies vaihdettiin Eetu Alalahteen, jota SoVo ei loppupelissä onnistunut yllättämään kertaakaan.
Kaksi maaliahan kotijoukkue vielä runttasi vastustajan verkon perukoille, mutta tuolloin Alalahti ei enää ollut vartiopaikallaan.

FC Kemin riski kostautui
Jostakin syystä kemiläiset näet katsoivat aiheelliseksi lähteä jahtaamaan loppuhetkillä voittomaalia, kun tilanne oli 4–4 ja peliaikaa jäljellä 40 sekuntia. He vaihtoivat maalivahtinsa ylimääräiseen kenttäpelaajaan ja SoVo pääsi tälläämään kaksi osumaa vastustajan tyhjään verkkoon.
Toisella pelijaksolla vierasjoukkue sai puristettua isäntänsä ajoittain ahtaalle, mutta noilla hetkillä SoVon maalia vartioinut Nevzat Mustafa osoitti huikeaa venymiskykyä.
Kahdeksalla peräkkäisellä voitolla kauden aloittanut ja yhdeksästä ensimmäisestä pelistään pisteitä napsinut FC Kemi koki Somerolla kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa.
SoVo puolestaan piti kiinni monivuotisesta perinteestään, eli kemiläisten kaatamisesta Somerolla. Lauantaina joukkueet kohtasivat liigan runkosarjassa kuudennen kerran SoVon isännyydessä ja tuloksena oli kuudes kotivoitto.

Sovolaisten puolustustaistelu ja maalivahti Nevzat Mustafan torjuntapeli jättivät FC Kemin maajoukkuemies Tuukka Pikkaraisenkin useimmiten aseettomaksi.

Valkeakoskella salama-alku
Poikkeuksellisen maukas voitto taisi nostaa sovolaisten itsevarmuutta vähän liikaakin, sillä seuraavan päivän vierasotteluun joukkueelta ei enää löytynyt samanlaista nöyryyttä ja työteliäisyyttä.
Mad Max ei ollut lähimainkaan FC Kemin tasoinen vastustaja, varsinkaan ilman loukkaantumisen vuoksi sivussa ollutta alkukauden tehotykkiään Justus Kunnasta, joten SoVolla oli kaikki edellytykset voittoputkensa pidentämiseen.
Mad Maxin salama-aloitukseen – avausmaali kuudessa sekunnissa – vieraat vastasivat nopeasti ja hankkiutuivat parhaimmillaan kahden maalin johtoasemaan, mutta täyttä 40-minuuttista sovolaiset eivät jaksaneet suunnata keskittymistään huolelliseen pelaamiseen.

Loppupeli penkin alle
Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen oli SoVolta karmea sukellus. Kumuloituvia virheitä ja varoituksia alkoi rapsahdella tilille rivakkaan tahtiin ja samalla päähuomion saivat pelillisten asioiden sijasta käsien levittely ja erotuomareille kiukuttelu.
Kahdeksan minuuttia ennen loppua Mad Max hyödynsi sovolaisten laiskan puolustamisen ja tasoitti numerot 4–4:ään. SoVon virhetilin täytyttyä kotijoukkue pääsi viiden viimeisen minuutin aikana kolmesti yrittämään ratkaisua kymmenen metrin rangaistuspisteeltä.
Keskimmäinen yritys tuotti isännille 5–4 johtomaalin ja voittonsa he sinetöivät laukomalla vielä pallon tyhjään somerolaismaaliin.
Maalivahti Mustafa oli parista haparoinnista huolimatta Valkeakoskellakin joukkueensa eliittiä, mutta kenttäpelaajista useimmat eivät yltäneet lähellekään edellisen päivän tasoaan.

Istrefin tehot kohdallaan
Jo lauantaina loistanut Arber Istrefi jatkoi vahvassa vireessä seuraavanakin päivänä, saalistaen jälleen kolmen maalin ja syöttöpisteen teholukemat. Antti Korhonen täräytti taas maalin komealla kaukolaukauksella, mutta muilta osin Istrefin hyökkäyspäässä saama tuki jäi aivan liian vähäiseksi.
SoVon marras- ja joulukuussa pelaamissa kuudessa ottelussa Istrefi latoi kaikkiaan viisitoista maalia ja saalisti kaikkiaan 22 tehopistettä. Niiden myötä hän ohitti Mad Maxin Kunnaksen liigan pistepörssin kärjessä ja nousi maalitilastossakin jakamaan tämän kanssa kärkipaikkaa.
SoVo Futsal palaa joulutauolta liigapeleihin tammikuun 3. päivänä Tampereella, missä se kohtaa sarjassa perää pitävän Peli-Pojat -70:n. Loppiaisena (6. 1.) on ohjelmassa uuden kalenterivuoden ensimmäinen kotiottelu, johon vieraaksi saapuu Helsingin IFK FS.

SoVon tehosaldot viikonloppuna:
Arber Istrefi 6+2=8 (+9/-8=+1)
Mergim Bushi 2+2=4 (+7/-7=0)
Gezim Voca 0+3=3 (+7/-7=0)
Antti Korhonen 2+0=2 (+4/-5=-1)
Guri Qerimi 0+1=1 (+2/-2=0)
Valdrin Seferi (+3/-2=+1)
Pyry-Ville Korhonen (+2/-2=0)
Nikola Erceg (+6/-7=-1)
Valmir Seferi (0/-1=-1)
Maalivahti: Nevzat Mustafa 2 ottelua (maaliero 10-9)
Varoitukset: Voca, Erceg, Qerimi (2), A. Korhonen ja Valmir Seferi

Futsal-Liigan sarjatilanne joulutauolla:
FC Kemi 11 8 1 1 1 56-24 27
KaDy 11 9 0 0 2 55-23 27
Mad Max 14 9 0 0 5 75-56 27
GFT 10 7 1 1 1 51-24 24
Akaa F. 10 7 0 1 2 55-39 22
SoVo 12 6 0 1 5 63-41 19
ToPV 9 5 2 0 2 47-25 19
Riemu 9 4 1 0 4 37-28 14
________________________
PJK 12 3 0 3 6 39-55 12
Sievi FS 11 3 1 0 7 36-54 11
——————————–
Ilves FS 11 2 2 1 6 27-46 11
JoSePa 10 2 1 1 6 25-45 9
_________________________
HIFK FS 9 1 0 0 8 8-42 3
PP-70 13 1 0 0 12 26-98 3