Mitä kuuluu veistospuistolle?

0
Ant-Wuorisen teos Autokulta.

Mitä kuuluu kuvanveistäjä Anna-Kaisa Ant-Wuorisen upealle ajatukselle veistospuiston perustamisesta Sylvänälle? Somero-lehti esitteli asian hienosti numerossaan 9.10. Millainen on tuon valtakunnallisesti merkittävän taiteilijan vastaanotto Somerolla, jossa ”juttu tääl onnistuu”? Aikooko kaupunki myydä Ollilan koulun vanhan urheilukentän taiteilijalle? Ostotarjous kaupungille on tehty noin 15 kuukautta sitten. Milloin asia tulee käsittelyyn vai onko se tarkoitus ”vaieta kuoliaaksi”?

Helje Horila
somerolainen taidekasvattaja, 34 vuotta yläkoulun jalukion kuvataidelehtorina, taiteen maisteri, eläkkeellä

Toimitus kysyi asiaa ja sai vastauksen sekä kaupungilta että taiteilijalta: ”Kaupunki ja taiteilija Anna-Kaisa AntWuorinen ovat yhteistyössä hahmotelleet tapaa, jolla hanke olisi toteutettavissa eri osapuolten (eli taiteilijan, Ollilan paikallisyhteisön ja kaupungin) tavoitteiden mukaisesti. Asiasta päätetään sitten, kun se on tältä osin kypsä päätettäväksi, tai kun on selvää, että kaikkia edellä mainittujen osapuolten tavoitteita ei voida toteuttaa.”

Toimitus