Piiri palkitsi Silja Kososen ja Max Lampisen

0
Silja Kosonen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Silja Kosonen on palkittu Varsinais-Suomen Yleisurheilu ry:n vuoden parhaana N19-sarjan urheilijana. Jani Pihkasen valmentama Kosonen saavutti oman sarjansa Suomen mestaruuden lisäksi naisten Suomen mestaruuden ja Ruotsi-ottelun voiton sekä heitti Somerolla ikäluokkansa maailman kärkituloksen 71,34.
Kosonen palkittiin myös piiriennätystuloksistaan. Hänen tuloksensa olivat piiriennätysten lisäksi Suomen ennätyksiä N19- ja N22-sarjoissa sekä piiriennätys naistenkin sarjassa.

Max Lampinen

Esan Max Lampinen palkittiin moukarin piiriennätyksistään 76,53 M17- ja 71,42 M19-sarjassa. Kilpailusarjassaan M16 kolme Suomen mestaruutta voittaneen Lampisen tulokset oman ikäisissään olivat maailman parhaat ja Suomessa kaikkien aikojen parhaat.
Naisten ja N22-sarjan piirin parhaan palkinnon sai Salon Wilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto , joka voitti myös naisten Suomen mestaruuden ja hyppäsi Somerolla juhannuksena ikäluokkansa maailman kärkituloksen 460. Miesten piirin parhaaksi valittiin Liedon Parman aituri Tuomas Lehtonen .
Palkintokategorioita oli tänä vuona koronaviruksen vuoksi peruttujen tai siirrettyjen arvokisojen vuoksi tavallista vähemmän. Myöskään palkintojenjakotilaisuutta ei järjestetty vaan palkinnot toimitetaan seurojen kautta niiden saajille.