Lähes puolet suomalaisista aikoo suosia tämän vuoden jouluostoksissa suomalaisia kauppoja, tuotteita ja palveluita, selviää hintavertailupalvelu Hintaoppaan kuluttajatutkimuksesta.

Suomalaisten joululahjabudjetti on tänä vuonna maltillinen. Yleisin joululahjoihin käytettävä summa on 50–100 euroa (20 prosenttia vastaajista) ja toiseksi yleisin 101–200 euroa (19 %). 9 prosenttia aikoo jättää lahjat kokonaan ostamatta.

Noin joka kolmas suunnittelee ostavansa kaikki joululahjat tai osan niistä vasta joulun jälkeisistä alennusmyynneistä. Taustalla on toive tehdä hankintoja edullisempaan hintaan.

Vallitsevan koronakriisin takia lähes puolet tutkimuksen vastaajista (43 %) haluaa nyt suosia kotimaisia kauppoja, tuotteita tai palveluita. 5 prosenttia ei aio suosia kotimaista ja 34 prosenttia ostaa sieltä, mistä saa halvimmalla, on kyseessä kotimainen tai ulkomainen kauppa, tuote tai palvelu.

Sillä on merkitystä, mistä tuotteet hankkii. Annetaan euron pyöriä Somerolla, jotta jatkossakin paikkakunnalla on laaja tuotteiden ja palvelujen kirjo.