Reitti joulun ihmeen luokse

0

– Yhteistyöllä rakensimme jouluisen näyteikkunan, joka on loppiaiseen asti Joensuuntien varrella tuomassa joulua. Enkelit, itämaan tietäjät, Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi. Paimenet ovat nuotioltaan jo kiiruhtaneet kohti joulun ihmettä. Nuotiolle on jäänyt paimensauva ja paimenen päähine. Jouluikkunan on tarkoitus elää ja vähän muuttua joulun edetessä, kertoo kappalainen Lilli-Irmeli Hintsa Someron seurakunnan rakentamasta jouluasetelmasta postin entiseen lajittelupaikkaan, vanhan Oraksen kiinteistöön. Tila K-Supermarket Härkätien naapurista saatiin lainaan Ahti Lembergiltä.

Ikkunaan laitettiin Esa Rasimuksen ja Petri Mäkisen rakentama joulutähti. Mariaa ja Joosefia olivat rakentamassa Olli Salomäenpää, Lauri Marjamaa, Essi Torkkomäki-Ryhtä ja Lilli-Irmeli Hintsa Marjukka Malkin etäohjeiden mukaan. Marjamaa kapaloi Jeesus-lapsen seimeen. Katri Tuori, Kirsi Härme ja Johanna Teräväinen askartelivat enkelit. Anne Mäenranta ja Essi Torkkomäki-Ryhtä kokosivat seimelle matkaavat itämaan tietäjät.

Päiväkodissa lapset kertoivat huomanneensa jouluikkunassa heille seurakunnan vierailuista tutuksi tulleet Välkky- ja Liekki-lampaat.

QR-koodien kautta pääsee kuuntelemaan jouluevankeliumin Lasten Raamatusta, vuoden 1992 Raamatunkäännöksen ja 2020 Raamatunkäännöksen mukaan.

Seurakunta oli aikeissa järjestää ulkotapahtuman Reitti jouluun, jossa oli tarkoitus kulkea pienissä ryhmissä oppaan johdolta kirkon portailta noin kilometrin matka seimelle. Ideana oli yhdessä etsiä joulua. Toinen suunnitelma oli jouluhuone, jonne olisi voinut poiketa ohikulkiessaan sisälle.

Kokoontumisrajoitusten kiristyminen vesitti suunnitelmat. Työyhteisö halusi kuitenkin järjestää edes jotain jouluista ohjelmaa, joka tapahtuu muuten kuin Youtuben välityksellä.