Lounais-Suomen poliisilaitos suunnittelee supistavansa Salon poliisiaseman aukioloaikoja. Jatkossa asema ei tarjoaisi lupahallinnon ja poliisipäivystyksen palveluita lainkaan keskiviikkoisin, vaan ainoastaan neljänä arkipäivänä viikossa. Lisäksi kesäkuukausina palvelua saatetaan rajoittaa tilapäisesti enemmänkin.

Someron kaupungilta on pyydetty asiasta lausunto, sillä somerolaiset saavat lupahallinto- ja poliisipäivystyksen palveluita Salosta. Omaa palvelupistettä Somerolla ei ole ollut vuosiin.

Kaupunginhallitus oli selkeä lausunnossaan. Se pitää tärkeänä, ettei aukioloja supisteta nykyisestä. Ennemmin aukioloja olisi lisättävä. Esimerkiksi Salon poliisiasema voisi olla avoinna yhtenä päivänä viikossa virka-ajan jälkeen ja palvella pidempään.

Someron kaupunginhallitus pitää tärkeänä, että asema on auki ympäri vuoden.

Saloa lähin vastaavia palveluita tarjoava poliisiasema olisi tämän jälkeen Turun pääpoliisiasema.

Lounais-Suomen poliisilaitos perustelee suunnitelmiaan muun muassa sillä, että aukiolon rajoittamisella tarjotaan asiakkaille laadukkaampaa palvelua aseman aukioloaikana. Ilmoitusten vastaanottoa pystytään resursoimaan paremmin niinä päivinä kun laitos on auki. Asiakkaat eivät joutuisi odottamaan yhtä pitkiä aikoja kuin nykyään. Arvellaan, että mahdollisuudet saada hoidettua asia yhdellä käynnillä kohenisivat. Näillä toimenpiteillä pyritään myös nopeuttamaan lyhytkestoisten rikostutkintaa edellyttävien asioiden hoitamista Salossa.

Lounais-Suomen poliisilaitos ehdotti supistamista jo vuosi sitten. Silloin Salon poliisiaseman aukioloksi ehdotettiin kolmea päivää viikossa.