Somerniemelle valtakunnallinen liikuntakisa?

0
Viime kesänä Tanja Niskanen juoksi miehensä Niklas Niskasen kanssa Somero-lehden haastajina kuntoporraskisassa. Ensi kesänä TNSport järjestää Ämyrille liikuntakilpailun, jossa on porrasjuoksun lisäksi tehtäviä maastossa ja muun muassa juoksua matalassa vedessä.

Saataisiinko Somerosta Suomen liikuntamyönteisin kunta?
TNSportin yrittäjät Tanja ja Niklas Niskanen ovat käynnistäneet mittavan hankkeen, jolla halutaan nostaa Someroa esille liikkumisen kautta.
Ensi kesänä on tarkoitus järjestää Somerniemellä valtakunnallinen kisa, jonka lajit suoritetaan luonnon helmassa. Kyseessä on toiminnallinen haastekisa, joka sopii kenelle tahansa crossfitt-kuntoilumuotoa ja toiminnallista urheilua tai luonnossa liikkumista harrastavalle.
– Koko kisa suoritetaan Ämyrin legendaarisen vaihtelevassa maastossa ja Salkolanjärven kirkasvetisellä rannalla, kertoo Tanja Niskanen.
Lajien suorittamiseen tarvittava välineistö koostuu perinteisistä ja vähemmän perinteisistä toiminnallisen harjoittelun välineistä.
– Aivan uutena lajina on muun muassa vedessä kisattava matalan veden juoksu, jonka ”isähahmona” toimii Jarkko Korpihuhta . Juoksu Salkolanjärvessä sisältää mielenkiintoisia toiminnallisia haasteita, joita yleisönkin on mukava seurata, Niskanen paljastaa.

Ämyrin maastoa.

Kisan järjestäjät ovat vaitonaisia lajien yksityiskohdista, mutta yksi etappi kulkee muun muassa Salkolanjärveltä Ämyrille ja toisessa hyödynnetään ensi vuonna Ämyrille rakennettavia kuntoportaita.
Liikunnallinen yrittäjäpari kutsuu tapahtumaa megalomaaniseksi ja on lähtenyt myös liikkeelle tämä kuvaus mielessään.
– Muun muassa tv-tuotanto ja varma näkyvyys yhteistyötahojen matkasta kohti massatapahtumaa on sovittuna, jos rahoitus saadaan yhteistyöllä onnistumaan.
Niskaset kutsuivatkin marraskuun lopussa joukon somerolaisyrittäjiä infotilaisuuteen. Kutsuun vastasi vajaat 30 yritystä. Seuraavan kerran vastaava tilaisuus järjestetään TNSportissa 10. joulukuuta. Juuri voimaan astuneiden kokoontumisrajoitusten vuoksi tilaisuutta voi seurata Facebookissa livenä.
Niskasten mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. He ovat valmiita räätälöimään erilaisia sponsoripakettaja, jotta tapahtumalle löydetään tarvittava rahoitus.
– Luonto Cross Ämyri 2021 järjestetään niin kisaajia, kuin yhteistyökumppaneitakin silmällä pitäen. Liikutetaan, haastetaan, piristetään ja ollaan energisiä yhdessä. Tuodaan puhdasta luontoa, Someron ja Somerniemen mahdollisuuksia, sekä Ämyriä kartalle uudessa energisessä valossa, Tanja Niskanen kannustaa.
Sarjoja kisassa on kaksi, ja niihin ilmoittautuminen alkaa todennäköisesti jo tässä kuussa.
Kilpasarjan joukkueessa kisaa yksi nainen ja yksi mies, joiden yhteisikä tulee olla vähintään 50 vuotta.
– Ikäraja on siksi, että mahdollisimman monella joukkueella on mahdollisuus pärjätä, Tanja Niskanen kertoo.
Niskaset haastavat itse tähän sarjaan mukaan muun muassa kymmeniä kuntosaleja ympäri Suomen.
Joukkue-/kuntosarjassa kisajoukkue koostuu 2–8:sta kisaajasta. Sarjan alaikäraja on 16 vuotta.
– Tämä voisi olla työporukalle mahtava tapa viettää vaikka Tyky-päivää. Sopii myös perheille, kaveriporukoille ja keille tahansa luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Kisaajien ei tarvitse olla samaa ikäryhmää, pääasia että ryhmähenkeä ja avointa mieltä yhdessä kisaamiseen löytyy.
– Suoritettavia lajeja haasteessa on 4-5 kappaletta. Kisaan haastetaan mukaan tuhansia ympäristökuntien yrityksiä henkilökuntineen, Niskanen kertoo.
Liikunnalliset kisatehtävät on tarkoitus käydä päivällä. Niiden jälkeen pidetään illalla afterparty Ämyrin tanssilavalla.

Ämyrin tanssilava.