SoVolla kaksi kovaa koitosta

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Miesten Futsal-Liigassa pelataan tulevana viikonloppuna kuluvan kalenterivuoden viimeiset ottelut. Someron Voima Futsal kohtaa peräkkäisinä päivinä sarjan kärkipään vastustajat.
Lauantain ohjelmassa on liigaa johtavan FC Kemin vierailu Somerolla. Harvakseltaan viime aikoina pelannut kemiläisjoukkue on kärsinyt alkukaudella vain yhden pistemenetyksen, kun se hävisi voittomaalikilpailun jälkeen vieraspelinsä Ilves FS:a vastaan.
Pohjois-Suomen koronarajoitusten vuoksi FC Kemi on parin viime kuukauden aikana päässyt pelaamaan vain yhden vieraspeliviikonvaihteen ottelut ja niistäkin tulee kuluneeksi jo neljä viikkoa.
Vastustajien on ollut erittäin vaikeaa onnistua maalinteossa kemiläisiä vastaan: Joukkue on kärsinyt yhdeksässä ottelussa kolmetoista takaiskua, eli alle puolitoista yhtä peliä kohden.
SoVo Futsalin takalinjatkin ovat pitäneet tällä kaudella kohtalaisen hyvin, mutta silti sen verkkoon on tehty keskimäärin vähän yli kolme maalia ottelussa.
Kahdeksan ottelun voittoputkeen FC Kemiä siivittivät ennen muita joukkueen kivenkovat ulkomaalaisvahvistukset, etunenässä maalivahti Slobodan Tomic , liigan ”lokakuun pelaajaksi” valittu Henry Gutierrez ja sarjan maalipörssin kolmonen, Enderson Suarez. Tärkeä mies joukkueelleen on ollut myös Suomen maajoukkuepelaaja Tuukka Pikkarainen.

Mad Maxin Kunnas hurjassa vireessä

Sunnuntaina SoVon vastustajana palloilee liigassa ”marraskuun pelaajaksi” valittu ja tehojensa ansiosta myös maajoukkueleirille kutsuttu Valkeakosken Mad Maxin Justus Kunnas . Hän on takonut alkukaudella maaleja kaksi per ottelu -tahdilla ja on kovaa vauhtia murskaamassa SoVon Gezim Vocan nimissä olevan yhden runkosarjakauden maaliennätyksen (40).
Kunnaksella oli kahdentoista kierroksen jälkeen koossa 24 maalia ja 5 syöttöpistettä, eli liigan pistepörssin kärkipaikka oli hänen hallussaan yhden pisteen erolla SoVon Arber Istrefiin (29–28).
Keskiviikkoillalle Mad Maxin ohjelmaan oli merkitty kotipeli Akaa Futsalia vastaan, joten Kunnaksen nykyinen maali- ja pistemäärä saattaa nyt olla vieläkin kovempi kuin alkuviikolla.
Istrefillä on runkosarjakaudesta jäljellä kaksi ottelua enemmän kuin Kunnaksella, joten hänellä on edelleen erinomaiset mahdollisuudet puolustaa sovolaisten viisi kautta putkeen jatkunutta yksinvaltiutta liigan pistepörssin kärjessä.
Istrefi saavutti pörssikuninkuudet kausien 2015–16, 2016–17 ja 2017–18 päätteeksi. Keväällä 2019 ykköspaikan valloitti Voca ja yhtä kierrosta ennen runkosarjan päättymistä keskeytyneellä viime kaudella pistekärkenä komeili jälleen Istrefi.