Tennis ei ole elitistinen laji

0
Kuvassa tenniskenttien nykykuntoa.

Viime valtuustonkokouksessa valtuutettu Tarja Iivonen katsoi, että Someron kaupungin kahta rappiolle päästettyjä tenniskenttää ei tarvitse laittaa kuntoon, koska tennis on elitistinen laji. Tennistä on pelattu Suomessa jo vuodesta 1881 ja ehkäpä tennis on tuolloin saatettu mieltää yläluokan harrastukseksi.
Nykyään tennis on erittäin suosittu harrastus kaikissa yhteiskuntaluokissa. Harrastajia on tenniksen parissa Suomessa jo yli 100 000 ja koko maailmassa noin 50 miljoonaa.
Tennis on jokaiselle sopiva harrastus, mistä kertoo se, että sitä pelataan usein läpi elämän. Vanhimmat pelaajat kilpailevat vielä yli 90-vuotiaina. Tennis on taitolaji ja vaikka nopeus iän myötä heikkenee, voi tämän korvata hyvällä pelisilmällä ja taidolla.
Somerolla aktiivisia tenniksen harrastajia on muutamia kymmeniä. Pelaajissa on paljon maanviljelijöitä, pienyrittäjiä, eläkeläisiä ja palkansaajia. Tennistä pelataan lähinnä Sporttikoneen hallissa ja kesällä Tuomosen Retun loistokunnossa olevalla kentällä pururadan alueella. Pelaaminen on maksullista, mutta hinnat ovat hyvin kohtuulliset.
Kaupungin kaksi tenniskenttää ovat olleet maksuttomia ja niitä ovat käyttäneet lähinnä lapset ja nuoret. Onkin valitettavaa, että kentät ovat olleet nyt kaksi kesää poissa käytöstä ja nuorilta on viety yksi hyvä harrastusmahdollisuus.

Pauli Eino
SoPa Tenniksen puheenjohtaja