Ratsastusharrastukseen paremmat olosuhteet

0
Maneesi tulee olemaan pyöreä ja siinä on valoa läpäisevä katto. Valmispaketti tulee Kaaritaivutus Kumpulalta Seinäjoelta.

Terhin talli on saanut rakennusluvan maneesille. Rakennus on halkaisijaltaan 25 metrin suuruinen ympyrä. Kate on läpikuultava. Rakennuksessa on maalattia.
– Toive ja haave olisi, että viimeistään ensi talvena maneesi olisi jo käytössä, sanoo tänä syksynä Someron Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Terhi Toivonen.
Rakennus on valmispaketti, jonka toimittaa ja pystyttää Kaaritaivutus Kumpula Oy Seinäjielta.
Vastaava mestari on somerolainen Joni Tamminen Rakennuspalvelu J. Tammiselta. Asemapiirrokset teki arkkitehtuuritoimisti Pieni Ympyrä.


– On tämä yksinyrittäjälle iso investointi, mutta tällä tavalla saan taattua toiminnan jatkuvuuden ympäri vuoden, sanoo Toivonen.
Maneesi suojaa tuulelta ja sateelta, ja myös pohja pysyy sulana.
– Suurin ongelma toiminnalle on nykyisellään juuri se, että välillä tulee vettä ja välillä on pakkasta. Ratsastuskenttä on joskus liukas ja epätasainen. Olen yrittänyt pärjätä suolauksella, mutta kaatosade vie suolat mennessään, Toivonen kertoo.
Maneesissa hyvää on myös katto.
– Koska katto läpäisee valoa, päiväsaikaan ei tarvitse käyttää valoja, kertoo Toivonen.
Maneesi tulee tallin pihapiirissä olevan konehallin viereen. Sen tuntumassa ovat myös talli ja hevostarhat.
– Toivottavasti hanke etenee suunnitellusti. Nyt jatkan rahoitusneuvotteluja pankin ja Ely-keskuksen kanssa, josta on mahdollisuutta hakea tukea tällaiseen hankkeeseen.