Tietokonevalta

0

Tietokone humisee työhuoneessamme. Mieheni on tietokone-ekspertti. Työn alla pyörii kansainvälisille markkinoille suunnattu IT-ohjelmointi. Työ toimii englannin ja ranskan kielillä.
Mieheni tutkii ja ohjelmoi yrityksen toiminnanohjausjärjestelmää. Insinööriys heijastaa nousevaa taitoa.
Ohjelma on valmistuttuaan tarkoitus levittää ulkomaille ja Suomeen. Työssään mieheni on paljon tehnyt ohjaussuunnitelmia. Perustaito on noussut monen kokemuksen kautta.
Tietokone on miehelleni tärkeä.
Kodissamme on täydellinen välinevarasto. Kodissamme kulkee tiedon virta.
Minullakin on kaksi tietokonetta, mutta haparoin. Pyrin kirjoittamaan, mutta eksyn usein. Minulle tietokone on harrastus. Uskon vielä voittavani tietokoneiden maailman. Unelmani on läppärini viipyvät merkit. Tarvitsen koneellani runojen luomista. Sanat pyörivät minulle ajassa. Olen olemassa tarpeideni mukaan.
Jos mieheni nousee ohjelmoinnistaan, ja salatut maailmat lentävät ulos. Nyt mieheni työ kasvaa äärimmilleen.
Me olemme rinnakkain. Ohjelmat liikkuvat silmissämme. Kunhan inspiraationi sulaa runoksi. Kirjoitan myös artikkeleita. Minun mieleni tahtoo eteenpäin.
Jaamme sanojen summan ja uskomme tapahtumien kasvun. Sormeni näppäilevät kirjaimia. Piste on odotuksen merkki.
Mieheni työssä oli toimitusehtojen viidakkoa.
Työ kätki itseensä syventäviä ulottuvuuksia. Ohjausohjelma kaipasi rohkeutta ja valmiuden tunnetta. IT-kone kasvatti valmiiden ajatusten olemassa oloa.
Jos tietokoneen maailma oli kaikkialle ihmeellinen. Sanomatta ovat selviä tuloksia ja maailman virkoamista. Yhä uudelleen tietokoneiden sydämessä liikkuvat tiedostot. Jos pääsee sisään netin tarjoamiin vaiheisiin.
Verkkokauppa rullaa Postiin ja kotiin. Tämä on nykymaailmaa. Yhteiskuntamme on yhä kiinni kierteessä. Tästä olemuksemme ponnahtaa aina tauotta.

Laila Nielsen
filosofian maisteri, vapaa taiteilija