Tulossa vuoden päästä ensimmäisen kerran: Laitalainen Joulukonsertti

0
Kimmo Lindegren

Lahjakas somerolaislaulaja Kimmo Lindegren sai syksyllä kuningasidean. Tulevan tapahtuman, jonka nimeksi tulisi Laitalainen Joulukonsertti. Ajatuksissa oli ison ilmaiskonsertin avulla kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Puhuin siitä Hallapellon Anitalle, joka oli heti valmis. Hän vastasi minulle ”no sinä teit sen, mitä minä olin jo pidempään aikonut”. Eli ajatus on yhteinen, Kimmo Lindegren kertoo.

He olisivat halunneet laittaa konsertin pystyyn jo tänä vuonna, mutta korona sotki hyvän ajatuksen.

– Päivämäärä, liki satavarma, on sunnuntaina 26.11., ja on siis ensi vuonna. Totesimme, että ennen ensimmäistä adventtia se pitää olla. Paikkana on riittävän iso monitoimitalo.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hyväntekeväisyyskonsertti tällä nimellä järjestetään Somerolla, ja yleensäkään missään. Ilmaiskonsertilla, kahvin ja punaisen maitotonkan avulla kerätään nyt isompaa pottia.

Lindegren on aloittanut urakan ottaessaan yhteyttä laajaan joukkoon somerolaismuusikoita. Kaikki ovat olleet lähdössä mielellään, onhan kyse hyväntekeväisyydestä.

Heikki Ilmonen tulee bändeineen, jonka hän kerää omista soittokavereista. Kuutamolla -orkesteri saapuu solistinaan Anniina Suhonen. Vesa Toukkari kerää yhden bändin. Henrik ”Tiisu” Illikainen on lähestulkoon täysin varma tulostaan.

Oma ryhmänsä on Pekka Leppälän, Anne Siekkisen ja Kimmo Lindegrenin muodostama combo. Myös Jaana Viitamäki saapuu.

– Juontajaksi on lupautunut rotareiden taholta Juha Wiskari, joka on mukana myös soittajana, sillä Anita buukkasi yhdessä Wiskarin kanssa mukaan somerolaispoppoon Huoalettomat Heinämiehet. Muitakin esiintyjiä saattaa tulla, sillä mahdollisimman monipuolinen kattaus pyritään saamaan aikaiseksi, Lindegren vihjaa.

On vielä vuosi aikaa, mutta konsertti on varma, kunhan vain korona on ohi.

– Tärkeintä on saada sali täyteen. Kaikki esiintyjät ovat täysillä mukana, kun tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna Laitalainen keräsi todella paljon ja ensi vuonna koitetaan saada vielä enemmän!