Tupakasta, valoista, orkesterista…

0

Ei ole mukavaa käydä keskustassa ostoksilla, kun joulukadun valot ovat aina pimeinä. Miksi ne kuitenkin joka vuosi asennetaan?
Joulumieli latistuu

Hiljan tässä lehdessä todettiin, että Varsinais-Suomessa nuoriso tupakoi keskimääräistä yleisemmin Somerolla. M. Torkkomäen kuva on tallentanut perintöä koulutupakoinnista. Kun 1962 tulin Somerolle, koulussa oppilaat tupakoivat ulkona ja moni opettaja sisällä. 1970-luvulla lukion päätyyn tuli virallinen tupakointipaikka, koulun wc:ssä oli epävirallinen. Rappiota vastaan keskikoulussa pidettiin ”pahan torjuntakurssi”, mutta perisynti elää yhä.
AP

Perjantaina esiintyi orkesteri somerolaisessa marketissa. Lauloivat kovalla äänellä ja yksi henkilö piti myös jonkinlaisen puheen. Tämä mies oli ilman kasvomaskia ja vaaransi siten asiakkaiden terveyttä. Lisäksi ohi kulkiessani hän yskäisi suoraan minua päin. Voisiko tulevaisuudessa ottaa ohikulkevat asiakkaat ja heidän terveytensä huomioon? Nyt eletään korona- ja maskiaikaa.
Toivottavasti en saanut koronatartuntaa

Vai on Somero kokoomuksen? Olen vahvasti eri mieltä. Tuskin kartanoherrat ja suurtilalliset olivat kantoja kääntämässä; kyllä siellä olivat aivan eri ihmiset.
Seljät hiessä