Uusia palveluasuntoja jälleen haaveissa saada Jänistien varteen

0
Uusien palveluasuntojen mahdollinen sijoituspaikka olisi osoitteessa Jänistie 2, eli Lamminniemen Hyvinvointikeskusta vastapäätä.

Senioritalo ajoi karille – nyt yritetään uusiksi

Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen välittömään läheisyyteen, Jänistien toiselle puolelle, kaupunki havittelee rakennettavaksi uutta palveluasumisen yksikköä. Ne tulisivat vaihtoehtoiseksi asumismuodoksi kotona asumisen jälkeen, ennen tehostettua palveluasumista.

Tontin omistaa Kiinteistöosakeyhtiö Satumaa, eli kaupunki. Paikalle suunniteltiin aiemmin niin sanottua Senioririvitaloa, mutta hanke kariutui.

Tontin koko on 4 200 neliötä ja rakennusoikeus on 1 046 neliötä. Siihen sopisi kaksi rivitaloa, joihin kumpaankin tulisi viisi asuntoa.

Suunnitelma on vasta hyvin alustava. Kaupunginhallitus sysäsi sen liikkeelle, mutta yksikön rakentaminen tulisi mahdollisesti vasta uuden Tervaskannon korvaavan palvelutalon rakentamisen jälkeen joidenkin vuosien päästä. Myös kehitysvammaisten asumisyksikkö pitäisi rakentaa aikaisemmin.

Sijainti Jänistien uudelle yksikölle olisi edullinen. Asukkaat voisivat hyödyntää vieressä sijaitsevan Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen palveluita. Syntyisi synergiaetuja.

Tarkoituksena on saada hankkeille tulevaisuudessa Aran rahoitusta.

Kaupunginhallituksen sekä kiinteistöosakeyhtiön hallituksen jäsen Riitta Lehtinen (sd.) toteaa, että tarkoitus ei ole tehdä aiemmin paikalle suunnitellun kaltaista, Somerolle liiankin korkealuokkaista yksikköä.

– Ne suunnitelmat olivat komeat ja kysyntääkin oli, mutta ei riittävästi. Hinnat olivat kovia. Kaavailuissa nyt olevien rivitalojen koko on vähemmän kuin rakennusoikeus. Suunnitelmat ovat vasta alkuvaiheessa, mutta rivareihin tulee korkeintaan kaksioita sekä maksimissaan 50 neliön kokoisia yksiöitä, Lehtinen selvittää.