Vielä ei ole tiedossa, milloin korona-rokotukset Somerolla alkavat

0

Mahdollisesti tammikuussa lähdetään liikkeelle

Tällä hetkellä ei ole tarkempaa tietoa, milloin koronarokotukset Somerolla alkavat.

– Tämän hetken näkymä on, että tammikuussa rokotukset mahdollisesti Somerollakin alkavat, mutta varmoja päivämääriä ei ole kenelläkään tiedossa, arvioi Someron terveyskeskuksen johtava lääkäri Arja Lukka.

– Rokottamiseen liittyvä suunnittelu on aktiivisesti menossa ja Somero on mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin viikoittaisissa palavereissa. Viime viikon alussa oli alueellinen Skype -palaveri ja seuraava on 30.12., toteaa Someron tartuntataudeista vastaava hoitaja Airi Suonpää.

Arja Lukka kertoo, että valmistautumista tehdään rokotuksista vastaavien terveydenhoitajien sekä perusturvan esimiesten kanssa.

– Jatkamme suunnitelman laadintaa, kunhan saamme lisätietoja sairaanhoitopiiristä. Someron tilojen kartoittaminen on aloitettu ja erityisjärjestelyitä tarvitsee tehdä huomioiden nykyinen tautitilanne, esimerkiksi huomioida turvavälit. Henkilökunta näillä näkymin tulee riittämään, sanoo Lukka.

Rokotukset tullaan aloittamaan koronapotilaita hoitavasta ja infektiopolien henkilökunnasta sekä hoivakotien asukkaista ja henkilökunnasta.

Terveydenhoitaja Suonpää sanoo, että kunhan tietoa saadaan enemmän, tullaan yleisörokotuksien aloittamisesta ja järjestyksestä informoimaan tarkemmin. Ikäryhmittäin edetään vanhemmista kohti nuorempia.

– Suomeen laadittua rokotusjärjestystä tullaan Somerolla noudattamaan pilkulleen.

Lukka ja Suonpää sanovat, että näillä näkymin rokotuksien anto tulee kestämään kevään ajan ja jatkumaan ainakin kesään asti.