Viimeiset hetket lahjoittaa Laitalainen joulu -keräykseen

0
Juho Pettersson ja Anita Hallapelto pitelevät joulun hyvän mielen tuojaa, punaista Laitalaisen Joulun -keräyskannua.

Someron Rotaryklubi lahjoittaa 500 euroa Laitalainen joulu -keräykseen ja haastaa samalla yritykset, yhteisöt ja somerolaiset mukaan keräyksen loppumetreillä. Keräys päättyy 6. joulukuuta.
– Laitalainen joulu -keräystä ei ole korona pysäyttänyt, keräysmuodot ovat vain muuttuneet. Nyt on avainasemassa Laitalaisen joulun tili ja sinne tulevat lahjoitukset, sanoo Someron rotaryklubin presidentti Juha Wiskari .
– Tonkka on toki kiertänyt kauppojen kassakäytävillä, haitari on soinut ja laulut raikuneet.
Sen jälkeen Rutakon Kojjootin , eli Wiskarin luonnehdinnan mukaisesti ”tuon pyyteettömän mutta kuuluvasti laulavan Duracell-pupun ja universaalihaitaristin risteytyksen” siivittämän vielä S-marketin kassakäytävällä.
– Keräyksen viimeisellä viikolla on kuultu niin lahjoittajilta kuin edelleen lahjoittajilta siitä, että korona on kohdellut useita lapsiperheitä todella kaltoin. Arkipäivää koossa pitäneet rutiinit ovat olleet kovalla koetuksella, kun välillä ovat lapset olleet etäopetuksessa tai karanteeni on iskenyt itseen, Wiskari muistuttaa.
– Jokainen meistä on huomannut myös koronan vaikutuksen omaan mieleensä ja siihen, kuinka tärkeää lähimmäisyys, tuki ja tuen antaminen on.
– Kun lahjakortti somerolaisen lapsiperheen jouluaterioiden ostoa varten Mannerheimin lastensuojeluliiton tai seurakunnan välittämänä saapuu, niin voidaan olla varma että osoite on oikea, Wiskari muistuttaa.
Keräyssumma luovutetaan kokonaisuudessaan Someron seurakunnan diakonialle ja MLL:n paikallisosastolle, jotka hoitavat avun lyhentämättömänä eteenpäin tarvitsijoille.
Viime vuonna keräys tuotti noin 4 000 euroa.

Tili: ”Laitalainen joulu” FI60 5434 0820 1408 17