Vuonna 1990: Jouni Oksasesta SoPan uusi valmentaja

0
Jouni Oksanen luotsaa tästä lähtien SoPan miehistöä.

Somero-lehti 27.11.1990

Teksti ja kuva Juha Laakso

Mikkonen poistui valmentajan pallilta

Niinhän siinä kävi, kuten kahvilapuheissa jo hieman ounasteltiin: Someron pallon kakkossarjassa pelaavan lentopallojoukkueen valmentaja vaihtui kesken kauden.

Kolmossarjasta kakkoseen SoPan luotsannut Tommi Mikkonen pyysi vaatimattomaan menestykseen vedoten eroa tehtävästään.

Uutena valmentajana komennon otti jo perjantaina käsiinsä kokenut raisiolaisvalmentaja Jouni Oksanen, 32.

Viikko sitten VG-62:lle kärsityn tappion jälkeen SoPassa alkoi aivoriihi, jossa puitiin eri mahdollisuuksia syöksykierteen oikaisemiseksi. Sen enempää pelaajat kuin seuran johtokaan eivät halunneet nähdä valmentajavaihdosta ensimmäisenä mahdollisena toimenpiteenä, mutta Tommi Mikkonen katsoi itse tämän ratkaisun helpommaksi.

”En ole ihmeiden tekijä”

Uutta valmentajaa SoPan ei tarvinnut  kaukaa etsiä. Jouni Oksanen työskentelee maatalouskauppiaana Somerolla ja oli lyhyen harkinan jälkeen valmis tulemaan avuksi.

– Ihmeitä ei kannata odottaa, ei valmentajavaihdos mikään taikatemppu ole, jolla peli saataisiin heti kuin itsestään kulkemaan. Se, mitä voidaan tehdä, on tehostaa harjoittelua ja yrittää mahdollisesti joillakin pelisysteemin muutoksilla saada lisää tehoa, sanoo Oksanen.

Oksanen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut valmentaja. Hän on valmentanut muun muassa Salon Viestin ja Raision Loimun naisten mestaruussarjajoukkueita sekä Suomen A- ja B-tyttöjen maajoukkueita. Lisäksi hän on toiminut naisten maajoukkueen kakkosvalmentajana.

Aikoinaan Salon Viestin paidassa mestaruussarjaakin kolunnut Oksanen on omalla pelaajaurallaan siirtynyt jäähdyttelijäksi kolmossarjassa pelaavan Loimun reservijoukkueen riveihin.

– Nämä pelit saavat nyt jäädä vähemmälle. SoPan valmentaminen on etusijalla ainakin toistaiseksi.

Kuinka pitkä valmennuskomennuksesta Somerolla muodostuu, sitä Oksanen ei vielä lähde ennustelemaan.

– Katsotaan nyt ensin tämä alkusarja loppuun. Sen jälkeen on kaikki avoinna, toteaa Someron ja Raision väliä päivittäin tahkoava kauppias ja valmentaja.