Somero-lehti 28.12.1990

Neljä Suomen mestaruutta, viisi SM-hopeamitalia ja yksi pronssi, eli yhteensä kymmenen mitalia oli somerolaisten urheiluseurojen saalis vuoden -90 SM-kilpailuista. Moinen saavutus innoitti Someron kunnan palkitsemaan mitalistit joulukahveilla ja hopeisilla muistolautasilla.

Suomen mestareita tilaisuuteen saapuikin suuri joukko, sillä kaksi kultamitalia tuli joukkuekilpailuista: Someron Urheiluautoilijoiden jokamiesliigajoukkue nappasi voiton liigafinaalissa ja Esan keihäänheittäjätytöt Katri Paija ja Johanna Vaha 16-vuotiaiden joukkuekisassa.

Keihästytöt Katri Paija ja Johanna Vaha muistelevat SM-kullan tulleen molempien täydellisen onnistumisen jälkeen. Ensi kesänä Katri sanoo tavoittelevansa 45:n metrin rajaa 18-vuotiaitten sarjassa. Pari vuotta nuoremmalle Johannalle riittäisi viitisen metriä lyhyempikin ennätyskaari.

Henkilökohtaisiin Suomen mestaruuksiin ylsivät Voiman Tenho Nokkala 40-vuotiaitten kuulantyönnössä ja Tero Turkki 12-vuotiaitten mäkihypyssä.

Hopeamitalisteja tilaisuudessa edustivat Esan Juha-Pekka Vaha (16-vuotiaitten kolmiloikka), ja Antti Yli-Pieti (45-v. hiihto) sekä Voiman Kari Korpi-Seppälä (A-pojat, nyrkkeily) ja Pasi Jalava (18-v., seiväshyppy, halli). SomUA:n Päivi Frosterus, hopeaa naisten jokamiesluokan finaalissa, ei sitävastoin ennättänyt paikalle.

Katri Paijasta tuli kunnan tuplapalkittu, sillä keihäänheiton henkilökohtainen pronssimitali 16-vuotiaitten tyttöjen sarjassa oikeutti luonnollisesti toiseenkin hopealautaseen.

Kunnanjohtaja Arto Luhtala, liikuntasihteeri Ari Piispanen ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Arto Koivu kiittelivät vuorollaan urheilijoita näiden urotöistä ja toivottelivat kaikille menestyksekästä jatkoa urallaan. Kunnanisät muistivat myös kehaista, kuinka oivallisia pr-työntekijöitä urheilijat Someron kunnalle ovat.