Autoklinikan teettämän kyselytutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmesta suomalaisautoilijasta (63 prosenttia) on joskus lähtenyt auton rattiin nukuttuaan edeltävänä yönä alle viisi tuntia. Korkeimmillaan osuus on miesten keskuudessa (72 %) sekä ruuhkavuosiaan elävien 35–45-vuotiaiden keskuudessa (71 %).

Lähes kaksi kolmesta suomalaisesta on lähtenyt rattiin nukuttuaan edellisenä yönä alle suositusten. Erityisen yleistä unesta tinkiminen on miesten ja perheellisten keskuudessa. Lisäksi moni myöntää ajaneensa jopa kahdeksan tuntia ilman taukoja.

Riittävä, vähintään kuuden tunnin uni edeltävänä yönä ennen pitkää automatkaa, ja runsaat tauot matkan aikana ovat tärkeitä turvallisuustekijöitä. Matkaseura ja kuljettajan vaihtaminen auttavat.

Liikenneturvan mukaan väsymyksen on arvioitu olevan taustalla joka viidennessä moottoriajoneuvojen välisessä kuolonkolarissa Suomessa.

Väsyneitä, koko kaistan leveydellä ajelehtivia kuljettajia näkee liikenteessä. Puhelimeen ilman hands-freetä puhuvan kuljettajan ajo vaikuttaa usein samalla tavalla epävarmalta kuin nukahtamista vastaan taistelevan kuljettajan.