Ärsyttävä kirjoittelija

0

Usein se kirjoittaa liikkumisesta ja on neuvomassa muita terveellisempiin elämäntapoihin. Eikö sillä ole muuta tekemistä? Pitäisi suunsa kiinni ja läppärinsä kassissa. Aina samat jutut. No, niin kai sitten on.
Ymmärrän kyllä. Ihmisiä on vaikea saada liikkumaan ja noudattamaan terveellisiä elämäntapoja. Tavat opitaan lapsuudessa vanhempien esimerkin voimalla. Ei puhumalla ja kirjoittamalla, vaan esimerkillä.
Kunpa me vanhemmat muistaisimme sen, mutta emme muista.
Hyvällä esimerkillä saisimme lapsistamme pirteämpiä, terveempiä ja toimeliaampia ihmisiä, mutta emme jaksa. On tuo naapurikin niin ärsyttävä, aina se jaksaa liikkua ja touhuta, hymyileekin vielä, kuinka kehtaakin, muka iloinen ja reipas.
Ymmärrän kyllä. Mikä ihmisen saa muuttamaan elämäntapojaan ja käytöstään?
Siihen tarvitaan jotain suurta, mieltä järkyttävää. Sitten vasta heräämme muihin vaihtoehtoihin, kun tapahtuu jotain suurta. Läheisen kuolema, avioero, rakastuminen, oma vakava sairastuminen, onnettomuus, vammautuminen.
Toki määrätietoinen itsensä muuttaminen selvää tavoitetta kohti voi onnistua, mutta se vaatii paljon henkistä voimaa ja kestävyyttä.
Uskon, luotan ja toivon, että edes yksi somerolainen kiinnittää huomiota elämäntapoihinsa ja lähtee liikkeelle aiempaa useammin, laittaa itsensä kuntoon. Jos niin käy, ihan hukkaan eivät juttuni ole menneet ja mene.

Toivossa elävä