Autoista, katsomosta ja muustakin

0

Kiitos Somero-lehdelle pulkkamäen esittelystä. Käytiin testaamassa ja hyvä mäki olikin. Onkohan Somerolla muita mäkiä, jonne voisimme lastenlasten kanssa lähteä ulkoilemaan? Ja jos, niin missä?
Vastauksia odottava mummu

Nykyautoissa, joissa on vakionopeuden säädin, on myös ”tutka” joka lukee nopeusrajoitukset numerollisista merkeistä, säätäen auton nopeuden automaattisesti merkin mukaiseksi. Taajamakylteissä, jotka rajoittavat nopeuden 50 kilometriin tunnissa ei ole numeroita, joten automatiikka ei rajoitakaan auton nopeutta automaattisesti. Esimerkkinä vaikkapa niin kutsuttu Sporttikoneen suora rinnakkaistiellä, jonne Ely-keskuksen tulisi asentaa 50 km/t numerollinen rajoitusmerkki taajamamerkin läheisyyteen.
Rönkkö

Urheilukentän katsomon katto kestää tutkimusten mukaan 20 senttiä lunta. Vain parisen vuotta sitten lunta satoi Salkolan mittausasemalla yhden vuorokauden aikana noin 60 senttiä! Onkohan tämä kaikki tempoilu vähän tarkotuksenmukaista? Tällaiset tutkimustuloset ovat aika hämmästyttäviä. Kuinka katsomo on voinut kestää aikaisempia lumia?
Utelias lukija

Kotikirkkokirjoituksesta: Kristillisen sanoman mukaan usko Jeesukseen pelastaa, ei pelkkä kaste.
Ev.lut. uskova