Mobiiliverkon yhteyksiä parannettu Somerolla

0
Kuva Riitta Salmi/TS

Elisa on parantanut mobiiliverkon yhteyksiään viimeisen puolen vuoden aikana Somerolla Jakkulan ja Koski Tl:ssä Kosken alueilla. Parannustöiden yhteydessä mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu. Mobiilidatan käyttö on lisääntynyt alueella normaaliakin vauhdikkaammin poikkeustilanteesta johtuen.

– Korona-aika on luonnollisesti lisännyt kotona vietettyä aikaa. Kotona tehdään töitä, opiskellaan ja vietetään vapaa-aikaa, mikä on lisännyt mobiilidatan käyttöä merkittävästi. Varsinais-Suomen alueella mobiiliverkossa käytetyn datan määrä on kasvanut jopa yli 30 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen sanoo.

5G-verkko laajenee nopeasti

Yhä useampi siirtyy käyttämään uutta 5G-verkkoa sitä mukaa kun verkko laajentuu omalle paikkakunnalle. Tällä hetkellä Elisan 5G-verkko on saatavilla jo 64 paikkakunnalla ja verkon alueella asuu yli 2 miljoona suomalaista.

– Lähivuosina pääsemme tilanteeseen, jossa suurin osa suomalaista asuu 5G-verkkomme alueella. 5G:n suosio on kasvanut rivakasti ja myydyimmät puhelinlaitteemme ovat jo pidempään olleet 5G-malleja, Laukkanen jatkaa.

Oman alueen mobiiliverkon tilanteen voi tarkistaa osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus ja lisätietoa 5G:n edistymisestä saa osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Kirkkonummella, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Savonlinnassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raaseporissa, Raahessa, Raisiossa, Lempäälässä, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Mäntsälässä, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Naantalissa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Hartolassa, Kolarissa ja Nilsiässä.