Isosisko haluaa pikkuveljen syliinsä, tai itse äidin syliin

0
Anolinin perheeseen kuuluvat äiti Tuuli, Hilla-tytär, isä Reima ja pariviikkoinen pikku poika.

Vuoden 2021 ensimmäinen somerolaisvauva syntyi Anolinin perheeseen

Tuuli Anolin vaihtaa vaippaa ja bodya perheen uudelle tulokkaalle. Poika syntyi 6. tammikuuta vuoden 2021 ensimmäiseksi somerolaisvauvaksi. Keväällä kolme vuotta täyttävä isosisko seuraa vieressä, mitä äiti häärää ja miten veli reagoi.

Hilla Anolin tykkää pitää pikkuveljeä sylissään. Äitinsä sanoo, että pientä mustasukkaisuutta on ilmassa. Kun äidin syli on tyhjä, niin tyttö haluaa sinne oitis.

Äiti kuvaa pikku veikkaa rauhalliseksi ja tyytyväiseksi. Hän syö ja nukkuu hyvin.

– Odotusaika meni nopeasti; tuntui, että paljon nopeammin kuin esikoista odottaessa. Mielessä olivat ne tyypilliset asiat. Toivoi, että lapsi olisi terve ja synnytys menisi hyvin.

Pojalla oli kiire maailmaan: hän otti ensimmäiset henkäykset ”ulkomaailmassa” tunnin sen jälkeen, kun vanhemmat saapuivat Lohjan sairaalaan. Syntyessään vaavelilla oli painoa 3 316 grammaa ja pituutta 50 senttiä.

Vuoden 2021 ensimmäinen somerolaisvauva syntyi 6.1. Tässä hän on jo liki pariviikkoinen.

Vanhemmat ovat onnellisia vauvastaan, tämän siskosta ja toisistaan.

– Hän syntyi hyvään maahan ja paikkakunnalle. Meillä on tyytyväinen olo: uusi elämä on alkanut ja me saamme olla tukemassa kasvua. Lapsi tuo vastuuta, ja antaa paljon, paljon onnea ja iloa, tiivistää isä vanhempien tunnot.

Nimivaihtoehtoja on pyöritelty. Vanhemmat haluavat katsella ja seurata poikaa, jotta tietävät, että tulokas on nimensä kaltainen.

Kun he odottivat ensimmäistä lastaan, niin he olivat lyöneet lukkoon etunimen. Tytöstä piti tulla Ilona. Kaveripariskunta nappasi tuon nimen tyttärelleen.

Isosisko Hilla Anolin kutsuu pikkuveljeään papuksi. Vanhemmat arvelevat sen olevan sanaleikki satukirjasta Pupu Tupuna, jota tyttö mielellään haluaa luettavan.

Tuuli ja Reima Anolin muuttivat kolme vuotta sitten Somerolle pääkaupunkiseudulta, josta kumpikin on kotoisin; Kirkkonummelta ja Vantaalta.

Paikka oli etenkin Reima Anolinille tuttu, sillä hän on pienestä pitäen viettänyt aikaa Somerolla sukulaisissa ja isoäitinsä luona.

Pariskunta halusi selvittää, millaista elämä Varsinais-Suomessa on.

– Rauhallistahan täällä on. Palvelut eivät ole ihan vieressä, mutta kaikki tarvittava löytyy silti hyvin läheltä. Lapsiperheelle palvelut ovat hyvät. Avoin päiväkoti on hieno juttu, tuumaa Tuuli Anolin.

– Kannattaa miettiä, täytyykö sitä päästä metrolla kauppaan, heittää miehensä.

Asuinpaikka on viihtyisä, voi avata oven ja päästää lapset turvallisesti leikkimään pihalle.

Anolinit ovat tyytyväisiä muuttopäätökseen.

– Elämänlaatu on parantunut, summaa pariskunta.

– Kavereita kaipaa aina silloin tällöin, mutta yhteydenotto onnistuu, toteaa Tuuli Anolin.

Uusia tuttavia he ovat saaneet esimerkiksi neuvolan vauvakerhon kautta. Samaa elämänvaihetta käyviltä lapsiperheiltä he ovat saaneet kosolti vertaistukea.

– Ehkä me olemme solahtaneet Someron elämään.

Reima Anolin työskentelee vastaavana sairaanhoitajana mielenterveysyksikössä. Ennen äitiyslomaa Tuuli Anolin teki puolisen vuotta sijaisuutta Someron terveyskeskuksessa. Hän valmistui terveydenhoitajaksi keväällä 2020.