Kaari Utriosta elämäkerta

0
Kaari Utrion kirjahyllyissä on kymmeniä tuhansia kirjoja. Kuva on vuodelta 2009.

Kaari Utriosta julkaistaan huhtikuussa elämäkerta. Toimittaja Anna-Liisa Haavikon kirjoittaman Kaari -nimisen teoksen on kustantanut Siltala.
Kustantamon ennakkotietojen mukaan tarina kertoo kirjailijan työstä, niin sen ankaruudesta kuin nautinnollisuudestakin. Kirja on kertomus ”onnellisten loppujen naisesta, joka karikoista huolimatta katsoo ulapalle päin.”
Utrion kirjoittajan ura alkoi 1968 ilmestyneestä esikoisromaanista Kartanonherra ja kaunis Kirstin . Hän on kirjoittanut 37 romaania, runsaat 20 tietokirjaa, televisio- ja radiokäsikirjoituksia, artikkeleita sekä kolumneja. Utrio on palkittu muun muassa Valtion kirjallisuuspalkinnolla 1973 ja Suomen Kirjailijaliiton tunnustuspalkinnolla 2014.
Utrion kaunokirjallisen tuotannon kustantaja Tammi jatkaa kirjailijan vanhemman tuotannon uudelleenjulkaisua. Huhtikuussa uusi painos otetaan Rautaliljasta .