Kehuja, kysymys ja vastaus

0

Nyt jokaisen kannattaa ottaa varsinkin alkuvuosi tarkasti koronan suhteen, olisihan se varsin traagista sairastua aivan viime metreillä, kun on koko vuoden pinnistellyt terveytensä puolesta. Rokotukset eivät ole enää kaukana, nyt ryhtiä.
Minä

Koljontiellä pitäjän mahtavimmat jouluvalot.
Valoa kansalle

Olisi kiva tietää, onko urheilukentän katsomo rakennettu talkoilla vai rakennusfirman tekemä.
Utelias

Siinä ei ollut mukana rakennusliikettä. Katsomo on tehty työllisyystöinä. Valtio maksoi työllisyystöiden teettämisestä määrätyn rahamäärän kunnalle. Siihen aikaan 1963 työttömiä oli aika paljon. Heitä oli joka ammattikunnasta. Oli kirvesmiehiä ja oli hanttimiehiä eli laudankantajia, ihan kaikkea. Mitään kirjallista faktaa minulla ei tälle ole, mutta tämä mielikuva minulla asiasta on.
Voitto Ollonqvist

Etä-Joulu. Yllättävän lämminhenkiseltä tuntui meet -kokous. Oli 10 hengen yhteishetki jouluna, etäisyydet vaihtelivat 90 ja 1 000 kilometrin välillä. Tunnelma oli ihana. Kivoja nämä tämän päivän vempaimet.
Meet

Luin Somero-lehdestä ysiluokkalaisen novellin Merenpohjan alapuolella . Se oli kirjoitus, joka sai minut haukkomaan henkeä ja kyynelehtimään. Se on hyvin samanlaista tekstiä kuin kaunokirjallisuuden tämän vuoden voittajan, Anni Kytömäen teksti kirjassa Margarita. Onnea sinulle nuori kirjoittaja. Sinusta kuulemme vielä.
Lukutoukka

Klassikkoikäiset – uusi nimitys ikääntyvälle ja iäkkäämmälle väelle.
Jussi Vaarala

Tekstarien puhelinnumero ei ota vastaan kuvia. Kuvalliset tekstarit mieluiten osoitteeseen toimitus@somerolehti.fi tai numeroon 040 7680 968.
Toimitus