Kenties ulkojäälle jo perjantaina?

0
Jäähallin vieressä olevalle pläntille pääsee vetämään pari vetoa. Kaukalon jää saataneen luistelukuntoon jo täksi perjantaiksi tai viikonvaihteeksi, jos pakkassää vallitsee.

Somerolla ulkojäistä saadaan luultavasti ensimmäisenä kuntoon jäähallin vieressä oleva kaukalo.

– 90 prosentin varmuudella kaukalon jää on valmis viikonlopuksi, kenties jo perjantaiksi, tuumii Teemu Heinonen Someron jäähalliyhtiöstä, joka hoitaa ulkokaukalon ja sen vieressä olevan pienen lasten luistelualueen jäädytykset.

– Joudumme ajamaan sinne paljon vettä; kaukalon reunoilta asvaltti pilkottaa. Nyt ei ole vielä niin paljon pakkasta, että vesimäärä ehtisi jäätyä nopeasti.

Kaukalon viereinen pikkulasten jää on valmis. Siellä voi jo luistella.

Pukuhuoneet jäähallissa ovat kiinni. Luistimet voi laittaa jalkaan katoksessa.

– Muistakaa pitää huoli turvaväleistä! kehottaa Heinonen.

Nihku, nahku jää on jo Joensuun ja Kirkonmäen kouluilla. Jos ei ole tarkka luistimiensa teristä, niin sitten voi mennä. Joku isä oli jo käynyt lastensa kanssa, mutta silloin oli vielä kiviä näkyvissä. Jäädytyksiä jatketaan, kertoo kaupungin maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola.

Hän laskee, että kaupungin hoidossa olevat ulkojäät saadaan jäädytettyä luistelukuntoon viikonlopuksi, jos saadaan pakkassäitä. Kaupunki tekee kentät Joensuun ja Kirkonmäen koulujen pihoille. Paikallinen väki jäädyttää Oinasjärven ja Pitkäjärven koulujen kentät. Kaupunki maksaa niistä korvauksen.

Uutta on pikku jäärata, joka tehdään Havuharjulle kodan viereen, liki pulkkamäkeä.

– Siitä tulee tuollaiset 20 x 20 metrin kokoinen. Voi tulla suurempikin. Odottelemme vielä lisää lunta ja pakkasta ennen kuin sitä ryhdytään tekemään, selvittää Rinta-Paavola.

Hiihtouria pitää odotella, sillä latupohjien tekoon tarvitaan kovempia pakkasia, mutta ennen kaikkea nykyistä enemmän lunta.

– Lisää lunta tarvitaan monta senttiä ennen kuin uria voi ryhtyä tekemään, kertoo maanrakennusmestari Rinta-Paavola.

Ensimmäisenä kuntoon saataneen Rankkulan kuntorata, jolle ajettiin syksyllä uutta purua. Kaupungin hoitamia latuja on luvassa tuonnempana myös Pitkäjärven koululta lähteville lenkeille sekä Ämyrin kuntoradalle.