Kova kärkitulos -finaaliin tyrkyllä kolme somerolaista

0
Harri Paikkari

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Kotipaikkakuntansa seuraa, Someron Keilailijoita nykyisin edustava Simo Sysinoro otti vakuuttavalla tavalla haltuunsa Someron keilahallissa meneillään olevan keilailun Säästöpankkiturnauksen karsintakilpailun kärkipaikan.
Somerolainen veteraanikeilaaja latasi kuudella heittosarjalla yhteistuloksen 1 548 pistettä ja ilman tasoitushyvityksiäkin hänen tuloksensa oli komea 1 464, eli keskimäärin 244 pistettä sarjaa kohden.
Säästöpankkiturnaus käynnistyi joulukuun alussa ja karsinta loppukilpailupaikoista jatkuu vielä runsaan kolmen viikon ajan. Jo nyt on selvää, että Sysinoro on varmistanut paikkansa kahdentoista finalistin joukossa.
Karsinnan kakkossijalla oleva lahtelaisseura Valtin Teemu Asplund on toistaiseksi ainoana heittäjänä yltänyt päälle 1 500 pisteen ”nettotulokseen”. Hänen 1 531 pisteen noteerauksessaan on näet vain 18 pinnan verran tasoitushyvitystä.
Tammikuun viimeisenä päivänä kilpailtavaan finaaliin ovat somerolaiskeilaajista tässä vaiheessa tyrkyllä myös Harri Paikkari (1492/1336) ja Jukka-Pekka Virtanen (1489/1303) karsinnan nelos- ja viitossijoilta sekä seitsemäntenä tuloslistalla oleva Pekka Manni (1486/1294).