Lähellä kuolemaa

0
Michael Fahmy

Ennen tarinani kertomista lähetän teille, minun lukijoilleni, joulun ja uudenvuoden tervehdykset. Kiitos teidän minulle antamastanne positiivisesta palautteesta.
Olen selaillut Someron Joulu 2020 -lehteä. En kuitenkaan löytänyt itseäni itse lehden sisällöstä, koska olen ulkopuolinen Somerolla. Oli kuitenkin yksi artikkeli, jolla oli minulle merkitystä. Kirkkoherra Jaakko Knuutila kirjoitti otsikolla Odotuksen aika . Minä olen kristitty, uudelleen syntynyt vuonna 1970. Olen myös Someron seurakunnan jäsen. Elämä ilman Jeesus Kristusta on mahdotonta minulle. Jeesuksen syntymä reilu 2000 vuotta sitten Betlehemin kylässä oli varmasti ihmeellinen.
Nyt kun koronavirus on vaaraksi meille kaikille, rukoilkaamme yhdessä viruksia vastaan.
Olin lokakuun lopussa Sydänkeskuksessa Salossa. Sairaalakäynnin syy oli tahdistimen vaihtotoimenpide. Toimenpidekertomuksessa ei mainittu, että toimenpiteestä voisi seurata minulle jokin komplikaatio tai muuta. Mutta yllättäen niin kävi.
Kohtalokas tapahtuma sattui marraskuun puolivälissä. Olin onneksi silloin Helsingissä vaimoni ja poikani kanssa. Ilman heitä olisin ollut melko avuton.
Tunsin, että oli vaikeaa hengittää normaaliin tapaan. Ajattelin, että elämäni loppu oli tullut.
Vaimoni soitti ambulanssiin. Se tuli pian. Ambulanssin henkilökunta kysyi minulta: ”Puhutko suomea?” Vastasin päättäväisenä: ”Kyllä”. Onneksi olin ollut ihan viimeaikoina opiskelemassa Kaija Parkon johdolla suomenkielen kurssilla Somerolla.
Edessä oli kolmen päivän hoitojakso Meilahden Tornisairaalassa. Tapasin sairaanhoitajia ja lääkäreitä sekä tahdistinteknikon. Kaikki keskustelivat minun kanssani englanninkielellä, paitsi yksi hoitaja, joka pyysi minua puhumaan suomea. Tein tätä mielelläni.
Onhan mahdollista, että suomea puhutaan paratiisissakin. Suomi on niin sanottu harvinainen kieli.
Sisätautiosastolla Meilahden sairaalassa sanottiin, että inhimillinen erehdys oli tehty Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirissä. HUS:n kertomuksessa oli kuvailtu viisi syytä. Ne oli kirjoitettu lääkärien erikoiskielellä, joten potilaana en sitten kuitenkaan ymmärtänyt, mitä niissä selitettiin
Sen tiesin, että olin lähellä kuolemaa. Mutta minun pelastajani Jeesus Kristus valloitti ja voitti kuoleman. Hänen kauttaan minulle on luvattu ikuinen elämä.

Michael Fahmy
maailmankansalainen