Matkailuelämykset esiin

0

Someron kaupunki tuo matkailualan toimijoiden käyttöön Doerz Local -jakamistalouden alustan.

– Ideana on koota samaan paikkaan paikallisia elämyksiä, ja tuoda ne helposti kaikkien ostettavaksi ja koettavaksi. Paikallisuus on iso trendi matkailualalla, joten Doerzin käyttäminen vie matkailutarjonnan ihan uudelle tasolle, kertoo kehittämisasiantuntija Antti Leino.

Kaupunki markkinoi sivustoa, mutta ei vastaa sisällöstä eikä palveluiden myymisestä. Doerz Local -palvelun yrittäjä on Tomi Virtanen.

– Kaupungilla ei ole omaa matkailualan työntekijää ja asiantuntijaa, joka koordinoisi tätä sektoria. Eikä meillä ole omia matkailun sivujakaan, mutta testaamme, miten Doerz Local toimii, miten sitä voi hyödyntää ja mitä kaupunki voi ottaa siitä opiksi jatkossa, selvittää Antti Leino.

Kokemuksia ja tarinoita voivat kertoa niin matkailupalveluiden käyttäjät kuin tarjoajat.

– Elämyksiä alustalla voivat tarjota ammattilaiset ja yksityishenkilöt. Ne voivat olla niin live – kuin virtuaalielämyksiä. Esimerkiksi tyyliin: Villiyrttiletut nokipannukahvilla. Ja siihen lisätään mitä palvelu sisältää, tarjoaja, missä, milloin ja mihin hintaan, toteaa Leino.

Sivusto avataan tammikuun aikana ja sen jälkeen kuka tahansa voi tuoda elämyksensä tarjolle. Kyseessä voi olla jo vakiintunut alan yritys tai yksityinen toimija, joka haluaa tarjota elämyksiä eri kohderyhmille.

Käyttöönottovaiheessa apuna on Doerz Local -alustan käyttöönotosta Somerolla opinnäytetyötään tekevä hyvinvointimatkailuopiskelija Tarja Sauren Turun ammattikorkeakoulusta.

– Osuuteni projektissa on toimia jokapaikanhöylänä. Olen apuna elämysten suunnittelussa. Pohditaan yhdessä, miten elämys tuo asiakkaalle lisäarvoa ja miten kokemus on yksilöllinen. Luodaan yhdessä monipuolinen tarjonta Somerolle. Jos haluat apua elämyksen täsmentämiseksi tai alustalle lisäämiseksi, niin tehdään se yhdessä, opastaa Tarja Sauren.

Sauren on kolmannen vuoden hyvinvointimatkailuopiskelija Turun AMK:sta.

– Olen Somerolta kotoisin ja siksikin kiinnostaa olla mukana kehittämässä kotikaupunkia.

Idea opinnäytetyöhön tuli vuosi sitten, kun Tomi Virtanen kävi kertomassa yrityksestään Doerzista koulussa.

– Tein Doerziin liittyen töitä parissa aiemmassa projektissa opintojeni aikana. Opettaja kommentoi, että ehkä teet vielä opinnäytetyösikin aiheesta. Se jäi kytemään ja loppukesästä otin yhteyttä Someron kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leinoon. Ja tässä sitä nyt ollaan, toteaa Sauren.

Ensimmäiset elämykset on jo Someron osion alle viety ja lisää on tulossa. Sivuston osoite on doerz.com/somero