Murhasyyte rivitalopalosta

0
Keväällä tulipalossa tuhoutunutta rivitalon päätyhuoneistoa on ruvettu rakentamaan uusiksi.

Juhlijakolmikon kostea viikonloppu koitui tuhoisaksi viime toukokuussa. Rivitalon päätyasunto tuhoutui tulipalossa Pärnämäentiellä. Yksi juhlijoista, talon asukas, kuoli palovammoihin.
Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa syytteen sai yksi juhlijoista. 24-vuotiaan miehen epäillään sytyttäneen tahallaan vuokralaisen sängynpeiton.
Syytetty ei myönnä tekoa, vaan väitti heittäneensä tupakan patterin ja seinän väliin. Hän kiistää sytyttäneensä nukkujan sängynpeiton. Hän oli muuttanut lausuntoaan, kun kuuli, ettei kertomansa ole uskottava. Siitä oli seurauksena, että mies antoi väärän tunnustuksen uusissa kuulusteluissa.
Kolmikko juhli ja joi alkoholia. Juhlien isäntä otti lisäksi erilaisia lääkkeitä ja lähti sänkyynsä nukkumaan. Kaksikko jatkoi ryypiskelyä. Iltayhdentoista jälkeen toiselle pälkähti sytyttää nukkujan peitto tuleen. Vieraat pakenivat takaovesta, ja jättivät isännän.
Syyttäjä syyttää sytyttäjää murhasta ja tuhotyöstä. Sen mukaan uhri oli avuttomassa tilassa alkoholin ja lääkkeiden vuoksi.
Toista vierasta syytetään heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta. Hän kertoo sammuneensa sohvalle. Sytyttäjä oli herättänyt hänet ja komentanut ulos. Hän kertoo pelästyneensä tulipaloa ja oli pakokauhun vallassa paennut paikalta. Hän väittää, ettei tiennyt kolmannen porukasta jääneen sisälle, vaan kuulleensa siitä vasta myöhemmin. Syytetty taas sanoo, että oli yrittänyt töniä sängyssä nukkujaa ylös, muttei tämä herännyt.
Rivitalon viisi muuta asuntoa kärsivät savu- ja vesivahingoista, ja niiden asukkaat evakuoitiin kodeistaan. Syyttäjän mukaan tulen sytyttäjä aiheutti vakavaa yleistä vaaraa.
Tulen alullepanija on ollut vangittuna lokakuusta lähtien. Hänelle syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta, sekä toiselle paikalta paenneelle ehdollista tai suurehkoja sakkoja.
Tulipalosta aiheutui suuria taloudellisia vahinkoja. Syytteennostohetkellä vakuutusyhtiöt olivat korvanneet tuhoja jo yli 164 000 edestä. Päätyhuoneiston korjaus on meneillään.