Turvaväli piteni yli 2 metriin

0

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL pidensi turvavälisuosituksen kahteen metriin. Entinen suositus 1–2 metrin turvavälistä ei enää päde.

THL päätyi uuteen suositukseen, koska koronaviruksen uudet muunnokset leviävät tähän asti tunnettuja virusvariantteja huomattavasti nopeammin. Tartuntamäärät ovat sen vuoksi kasvussa niin Suomessa kuin maailmallakin.

– Entistäkin suositellumpaa on myös lähikontaktien rajaaminen vain välttämättömimpiin, kehottaa THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen tiedotteessa.

Kasvomaskia tulisi käyttää julkisissa tiloissa aina, vaikka yli 2 metrin turvaväli onnistuisikin.

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa saada Turun yliopistosairaalan alueelta kiireellisesti selvityksen, miksi varastossa on runsaasti koronavirusrokotetta. Ministeriön mukaan rokotteet pitäisi viipymättä antaa ihmisille.

Jotkut ovat odotelleet koronarajoitusten höllennyksiä, kun Somerolla ei ole ilmaantunut pitkään aikaan covid-19 -taudin tartuntoja. Esimerkiksi uimahallin, monitoimitalon ja kuntosalin aukeamista ja pääsyä liikuntaryhmiin.

– Samoilla suosituksilla mennään 7. helmikuuta saakka. Uusia rajoitteita ei tullut. Somerolla tehtiin päätökset Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronaryhmän linjauksien mukaan, kertoo kaupungin sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm.

Alakoulut ja yläkoulu ovat lähiopetuksessa, ja lukio hybridimallissa eli osa joukosta on vuorollaan lähi- ja osa etäopetuksessa. Somero-opisto toimii aikuisten osalta etäopetuksessa. Lasten ja nuorten opetusta opistolla on.

Kaupungin liikuntatilat pysyvät suurelta yleisöltä kiinni. Koululaiset ja junioriryhmät voivat niitä turvaetäisyyksien ja hygieniasäädösten mukaan käyttää, samoin SM-sarjatasoiset joukkueet.