Rinnakkain kaksi suosittua liikuntapaikkaa – käyttäjien toivotaan pysyvän lajilleen aidatulla alueella

0
Katja (vas.) ja Hilla Sorvari nauttivat loppiaisena ulkoilusta. Äiti tosin hyppäsi pois kyydistä, kun tytär viiletti alamäkeen.

Kuntoportaat ja pulkkamäki ovat suosittuja liikuntapaikkoja Havuharjulla. Loppiaisena pulkkamäessä viihtyi kymmeniä ihmisiä, ehkä enemmänkin.
Yksi Stiga-kelkkansa rattiin istahtaneista oli Hilla Sorvari , joka viihtyy perheineen mäessä joka viikonloppu heti, kun lunta sataa tarpeeksi.
– Tämä on talven huippujuttu!
– Tykkään kyllä näistä perinteisistä lajeista, niin kuin hiihto ja luistelukin, tyttö jatkaa.
– Mutta sitä varten pitäisi saada lisää lunta, äitinsä Katja Sorvari pohtii.
Hän kertoo, että Lamminniemen pulkkamäki on suosittu harrastuskohde talvisin.
– Kyllä täällä aina viikonloppuisin on oikeastaan ihan yhtä paljon väkeä kuin nytkin.

Kuntoportaat on kuntoilijoille

Somero Sydämessä -yhdistykseen on pikkuisen viestitelty siitä, että pulkkailijat ovat vallanneet myös kuntoportaat.
– Olemme hiukan huolissamme siitä, että portaiden vieressä lasketaan pulkilla. Maastoa ei ole tehty pulkkia varten, eli siellä voi olla vaarana kantoja tai rakenteisiin kuuluvia tukipuita, varoittaa Tanja Niskanen yhdistyksestä.
– Käytiin meille sanomassa sellaistakin, että portaat kuluvat, kun ylös kävellessä vedetään stigoja ja pulkkia perässä. Eivätkä kuntoilijat viihdy mäessä, jos se ruuhkautuu pulkkamäen väestä. Olisikin mukavampi, jos portaat pyhitettäisiin kuntoilijoille ja pulkkahommat keskitettäisiin siihen tarkoitukseen aidatulle alueelle.
– Mutta äidit ja isät, menkää ihmeessä samalla kuntoilemaan portaille, kun pikkuväki laskee pulkilla, Niskanen kannustaa.