Seikkailupuiston pyörittäjä Sami Uotila ja Hiidenlinna Oy hakee ranta-asemakaavan ja ranta-asemakaavamuutoksen vireille laittamista Särkjärven pohjoisrannalle noin 13,4 hehtaarin alueelle.

Alueen ranta-asemakaava on vuodelta 1972. Kaava on hakijan mukaan vanhentunut nykyiseen maankäyttöön ja yleiskaavan ratkaisuihin verrattuna. Yleiskaava on 2000-luvun alkuvuosilta.

– Tavoitteena on, että kaava vastaisi sitä toimintaa, jota alueella tehdään eli matkailun tarpeita, selvittää Uotila.

Hän kertoo, ettei seikkailupuistolla ole tällä hetkellä vireillä akuutteja laajentamissuunnitelmia.

– Ajantasaisella kaavalla haetaan sitä, että jatkossa meillä on mahdollisuudet kehittää ja laajentaa elämyspuistoa ja matkailutoimintaa.

Uotila sanoo, että jossain vaiheessa pysäköintialuetta tarvitaan lisää ja kenties majoituspaikkojakin voisi olla.

Ympäristölautakunta päättää laittaa vireille hakemuksen mukaisen kaavamuutoksen. Se hyväksyy hankkeesta laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Suunnitelmaa täydennetään kaavaprosessin edetessä. Se tulee pariin otteeseen nähtäville, kommentoitavaksi ja viranomaisten lausunnoille.

Kaavan laatimisesta ja suunnittelusta aiheutuvat kulut veloitetaan muutoksenhakijalta.

Kaavan laatijana toimii diplomi-insinööri Juha Poutanen Insinööritoimisto Poutanen Oy:stä Hämeenlinnasta. Poutanen on kokenut tekijä ja työnsä jälkeä näkyy Somerollakin.

Ensi kesään ja Sisumetsän Seikkailupuiston toimintaan ei Sami Uotila ole vielä keskittynyt tai miettinyt tarkemmin. Kova tohina on meneillään, sillä hänellä on pyöritettävänään myös laskettelukeskus Vihti Ski.

– Viime vuonna kävi selväksi, että ulkoliikunta lisääntyy. Se näkyi golfviheriöillä ja nyt hiihtoladuilla ja mäissä. Onneksi on kunnon talvi ja väki pääsee harrastamaan ulos. Ihmisillä on nälkä liikkumiseen, kun sisäliikuntapaikat ovat kiinni. Nyt etsitään koronan kannalta turvallisia ulkoliikuntamuotoja, puntaroi Uotila.

Hän sanoo matkailulle kuin muullekin yritystoiminnalle merkitystä olevan, miten koronarokotukset etenevät.

– Toive on, että pystymme aukaisemaan seikkailupuiston tulevana kesänä, ja saadaan normaali matkailukesä.