Somerolaisia sunnuntain keilafinaalissa

0
Simo Sysinoro teki karsinnan kärkituloksen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa heitetään sunnuntaina vuoden ensimmäisen keilakilpailun lopputurnaus. Ennen viimeisiä karsintaeriä kuusi somerolaiskeilaajaa oli kiinni Säästöpankkiturnauksen finaalipaikoissa.
Karsinnan kovaa kärkitulosta (1548) pitää edelleen hallussaan Someron Keilaajien Simo Sysinoro. Hänen lisäkseen käytännössä varmoja somerolaisfinalisteja ovat tämän hetkisellä tuloslistalla kärkikymmenikköön mahtuvat Anton Jakonen (4./1500), Harri Paikkar i (6./1496), Jukka-Pekka Virtanen (7./1489) ja Pekka Manni (9./1486).
Viimeistä jatkopaikkaa, sijalukua kaksitoista, piti alkuviikolla hallussaan SomKe:n Mika Pieniniemi (1467).
Someron hallissa on nähty jo vuoden ensimmäinen yhden sarjan maksimitulos. Siitä vastasi turkulaisseura K-29:n Kalle Kuronen, joka latoi kaksitoista peräkkäiskaatoa ja pistettä Säästöpankkiturnauksen karsinnassa.
Muut viisi sarjaa eivät Kuroselta sujuneet samaan tahtiin ja hän oli ennen loppuviikon karsintaeriä tulosluettelossa sijaluvulla 25. Parisen kuukautta jatkuneen keilaturnauksen karsintaan on tähän mennessä osallistunut 57 heittäjää.