Tappouhkauksia, ohjelmakritiikkiä, surua ja kiitosta

0
Tekstarin lähettänyt on huolissaan siitä, että abit saavat juhlansa.

Liikenne ja muu häirintä Someron keskustassa on lisääntynyt, vaikka siihen on poliisin toimesta jouduttu moneen kertaan puuttumaan uuden liikennelain muutosten tultua voimaan kesällä. Keskustan omakotialueella liikkuu räyhäävä nuorisojoukko. Autot pysähtyvät ja avoimista ikkunoista huudetaan ihmisarvoa alentavia rivouksia sekä pelottavia pahoinpitely- ja tappouhkauksia vanhoille ja sairaille ihmisille, jotka yksin yrittävät selviytyä pihojensa huoltotöistä. Herää kysymys, ketkä ovat tällaisen ala-arvoisen vanhuksiin kohdistuvan toiminnan takana. Vanhusten jokainen päivä on hiljaiseloa varsinkin näin korona-aikana omassa mökissä ja pihapiirissä. He yrittävät jaksaa myös yöllisestä liikenteestä huolimatta elävinä elämästä.
Virkavalta auttaa tai korona päättää

Ei mikään ihme, että Someron väkiluku laskee. Somero-ohjelmaa kun katsoo, niin pistää vihaksi, kun ei esitellä muuta kuin ihmisiä. Somerolla olisi paljon hienoja paikkoja, kuten kirjasto, uimahalli, keila- ja jäähalli sekä upea uusi koulu. Myös Hovimäki ja hyvät kaupat vielä. Mukaan voisi luetella vaikka miten pitkän listan, mitä meiltä löytyy. Tämän ohjelman jälkeen ei kehtaa sanoa että on Somerolta.
Suivaantunut katsoja

Posti jaetaan työpäivinä (ma–pe) kello 18:aan mennessä. Tiistaisin ei jaeta aikakauslehtiä, mainoksia, kirjeitä tai ilmaislehtiä. Näin sanotaan Postin sivuilla. Meille posti ei kuitenkaan ole moneen kuukauteen tullut juurikaan ennen kello 18:aa ja maanantaina 25.1. posti (lehtiä, kirjeitä) jaettiin vasta tiistaina 26.1. päiväjakeluna. Hyvin voisi päiväpostin yhdistää seuraavan aamun varhaisjakeluun, sillä harvemmin laatikolle enää iltamyöhään tulee lähdettyä.
Liian pitkät ajoreitit?

On todella surullista, että tämän vuoden penkkaritkin on vaakalaudalla koronan takia. Voisiko sen järjestää jonain isona tapahtuma, esimerkiksi joku kooste/kuvakollaasi abien kouluarjesta, lauluja tai muuta vastaavaa. Ja ne laitettaisiin aina kouluihin ja opettajat näyttäisivät ne oppilailleen. Jotain kivaa yhdessä tekemistä virtuaalisesti.
Abien puolesta

Hei sinä mysteerinaapuri Kaurakedontien varrelta! Suuret, lämpimät kiitokset pihatieni auraamisesta! Taas pääsin helposti autolla liikenteeseen.
Anna-Leena

Postinjakelu Rankkulassa on takunnut jo pitkään, jakelua on korkeintaan kaksi kertaa viikossa. Maanantaina ja keskiviikkona Postinen ja sen mukana tulevat mainokset eivät ole tämän vuoden puolella tulleet kertaakaan oikeana päivänä, vaan vähintään vuorokauden myöhässä, joten myös kirjeposti on silloin jäänyt jakamatta ajallaan. Viime keskiviikon Postista ja mainoksia ei jaettu ollenkaan. Olisi kiva tietää, missä syy?
Postia odottava

Kiitos teiden auraajille, ihan jokaiselle! Omalta pihaltakaan ei ehdi kolata tarpeeksi, vaikka on eläkkeellä, kun koko ajan sataa lisää lunta. Kauppareissun keskustaan pääsi kyllä ihan hyvin autolla heittämään. Pienen sohjon ymmärtää kyllä, ettehän te voi koko ajan joka paikassa olla.
Autoilija

Kyllä on urheiluseurat kovilla, kun peritään kovat kausimaksut, vaikka rajoitukset estävät melkein kaikki toiminnat. Lapselle olisi tärkeää harrastaa, mutta perheen talous ei kestä. Joku tolkku pitäisi olla. Varojakin kerätään hampaat irvessä, muttei pudota harrastamisen hintaa. Kohtuutta joukkueitten päättäjät!
Loppuu harrastajat

Kävelin 26. tammikuuta Joensuuntien jalkakäytävällä. Kolme herraa tuli vastaan rinnakkain, eivät yhtään väistäneet. Eivät olleet koulupoikia, vaan nuoria reippaita miehiä. Unohdin niiata.
Mökin muija